[VIDEO] Kako vrući automobil rashladiti za samo deset sekundi

Jasmina Grgurić
25. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Koliko ulazak u pregrijani automobil može biti neugodan, svjedočimo ovih dana, pogotovo ako ga nismo uspjeli parkirati u hladu. Na oprezu trebaju biti posebno starije osobe, osjetljive na velike temperaturne razlike, opasne za srce i krvne žile. Možemo se stoga poslužiti jednim trikom koji će sasvim sigurno barem malo pomoći prije nego što sjednemo za volan.

Foto: Rawpixel

Kako rashladiti automobil koji je za ljetnih vrućina parkiran na suncu? Ovu neugodnu i opasnu situaciju možete riješiti za deset sekundi uz pomoć jednostavnog trika. Naime, imali klimu ili ne, ulazak u pregrijani auto može biti izrazito neugodan, ali i opasan, pogotovo za starije ljude.

[VIDEO] Pogledajte kako se stariji par autom provozao po - oceanu!

Dakle, ono što trebate napraviti jest najprije do kraja spusti prozor na suvozačevoj strani i zatvoriti vrata. Vozačeva vrata pritom pomičite naprijed-nazad, naravno dok ste izvan vozila.

Navodno na taj način temperaturu u vozilu možemo smanjiti za deset stupnjeva. Vrijedi pokušati.

Ako želite izbjeći zagrijavanje volana, zaokrenite ga prilikom parkiranja u stranu, jer će se tako dio volana koji najviše koristite nalaziti u hladu. Kada ga vratite u početni položaj, nećete dirati vrući, već hladni dio.

Također, mjenjač nakon što parkirate možete prekriti futrolom ili navlakom. Ukoliko vam se griju sjedala, stavite ručnik ili pamučnu majicu za ugodniji osjećaj.

Trikove pogledajte u videu ispod.

 

[VIDEO] Kako vrući automobil rashladiti za samo deset sekundi
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap