[VIDEO-HIT] Umirovljenici iz regije koji su igrom slučaja postali internet senzacije s milijunima YouTube pregleda

Jelena Ratko
2. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Uz video klipove mačaka, pasa i smiješnih padova, jedni od najpopularnijih na internetu su oni u kojima su glavni protagonisti umirovljenici i starije osobe. Evo nekih od njih.

Foto: screenshot YouTube

Nećeš Hoćeš

– Nećeš, hoćeš? Jako je dobra! – govori ova baka, nudeći novinarki bombone, umjesto da joj odgovori na pitanje. Vjerojatno po prvi puta pred kamerom, ovoj umirovljenici pažnju toliko zaokupi njezin odraz u staklu objektiva, da se ne uspijeva skoncentrirati na razgovor s novinarkom, koja se i sama na poslijetku počne smijati svojoj starijoj sugovornici.

Video ima gotovo četiri i pol milijuna pregleda, a radi se o jednome od najviralnijih klipova koji prikazuju starije osobe u regiji.

“Zagrlio bih je koliko je mila!”, jedan je od komentara na video Nećeš Hoćeš.

Baka uništila glupu novinarku

Za razliku od umirovljenice iz prvog primjera koju javnost smatra slatkom i simpatičnom, Baka (koja je) uništila glupu novinarku privukla je pozornost radi svoje odrješitosti i iskrenosti.

Novinarsko pitanje otvoreno pred kamerom ocjenjuje kao glupo, a zatim nastavlja smirenim glasom objašnjavati novinarki kako to što je stara ne znači da je glupa. “Miči mi se”, na kraju joj kaže ljutito jer ispituje pitanja koja su “bezveze”.

Milka Crvenkapica iz Udbine

TV Loki umirovljenicu Milku prati već pune tri godine. Milku, koja skromno živi u dosta lošim uvjetima u Udbini, sunce ruši i smeta joj, a od njega se brani višeslojnim odijevanjem.

Milka je jako simpatična i uvijek voljna razgovarati, čemu duguje svoju popularnost. Ipak, njezina priča je teška i potresna – Milka je veoma siromašna, živi sama i puno radi oko kuće, te daje sve od sebe da preživi u uvjetima koji su joj dani. Međutim, ona to ne doživljava kao nešto strašno i uvijek ima osmijeh na licu.

Ima veliki krug obožavatelja a kada ju pitaju otkud joj volja da “preživljava na taj način”, da prenosi građevinski materijal svaki dan kako bi ga donijela u svoje dvorište, Milka kaže kako mora, jer će se u protivnom – kuća srušiti.

Svaki video u kojemu se pojavljuje baka Milka ima tisuće ili milijune pogleda – ona je najveća zvijezda YouTube kanala TV Loki, o čemu je i sama dobro obaviještena.

Šta je 14-og FEBRUARA?

Video o kojem smo već pisali, već godinama putuje internetom i postaje popularniji na svako novo Valentinovo. ali i Dan žena. Danas ima 90 tisuća YouTube pregleda.

Na prvo pitanje ne mogu dati odgovor

Još jedan umirovljenik kojega se nerijetko citira u šali i svakodnevnom razgovoru jest ovaj gospodin, koji novinarsko pitanje smatra veoma čudnovatim.

Zahvaljujući ozbiljnom, no istovremeno duhovitom odgovoru uspio je postati internet senzacija. Video ima preko tri milijuna pregleda!

Cica gica

Gospođa i njezina gica zaslužile su 190 tisuća pregleda kojih imaju na YouTube-u. U garsonijeri od 24 metra kvadratna, ova umirovljenica živi sa svojom kućnom ljubimicom – Cicom.

Našla ju je kada je imala kilu i šesto grama, te joj je bilo žao ostaviti ju, pa ju je dovela  u svoj stan. Vlasnica ove svinje tvrdi kako nije mislila da će toliko narasti, ali je onda jednoga dana samo počela naglo rasti, “kao kvasac”, objašnjava.

Cica gica u vrijeme kada je video nastao imala je 40 kilograma i napunjenih šest mjeseci života. Već je tada ovoj baki uništavala namještaj, odjeću i deke.  Ipak, njihova je ljubav to uspjela nadvladati – Cici se sve oprašta.

Sarajka i zabrana pušenja

“Ja ću pušiti dok ne crknem ako treba”, kaže Sarajka koja se strogo protivi zabrani pušenja u svojoj sredini. Ona, tvrdi, nikome ne brani da se drogira, primjerice, te smatra takve zabrane diskriminirajućima. Ako se pušenje zabrani, moglo bi doći do fizičkih obračuna, dodaje.

Mnoge njihove izjave postale su već ustaljene kao fraze i citati u vokabularima mnogih mladih ljudi. Umirovljenici svojom iskrenošću i kreativnim načinima izražavanja internet nerijetko uspiju učiniti ljepšim mjestom.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap