Umro Anthony Bourdain, kao uspomena na njega ostaje emisija o svim kuhinjama svijeta, uključujući hrvatsku

Jelena Ratko
8. lipnja 2018.
Novosti
A- A+

Anthony Bourdain bio je znatiželjan, iskren i strastven. Volio je istraživati – prije svega hranu, ali također svijet i ljude oko sebe. Prije nekoliko godina, kada je posjetio Hrvatsku, oduševila ga je naša kuhinja i rekao je da nikada nije jeo ništa slično. Nagrađivani kuhar i televizijski voditelj danas si je okončao život.

Foto: screenshot

Danas ujutro napustio nas je Anthony Bourdain, svjetski poznati kuhar, pisac i televizijski voditelj. Bila mu je 61 godina, a CNN potvrđuje kako je bila riječ o samoubojstvu. “S velikom tugom potvrđujemo smrt našega prijatelja i kolege Anthonyja Bourdaina”, izvijestili su danas ujutro.

Napisali su: “Njegova ljubav prema avanturi, novim prijateljstvima, dobroj hrani i piću te izvanredne priče o svijetu, učinile su ga unikatnim pripovjedačem. Njegovi talenti nikada nas nisu prestali oduševljavati i jako će nam nedostajati. Naše misli i molitve su s njegovom kćerkom i obitelji u ovom nevjerojatno teškom vremenu.”

Televizijska emisija “Parts Unknown” koja se prikazivala na televizijskom kanalu CNN, Bourdainu je zagarantirala svjetsku slavu. Danas ujutro, pronađen je u mrtav u hotelskoj sobi u Francuskoj, gdje je u tijeku bilo snimanje nove epizode emisije.

“Tony je bio izvanredan talent,” rekao je predsjednik CNN-a Jeff Zucker svojim zaposlenicima u e-mailu i dodao kako će kuhar svima jako nedostajati, ne samo zbog svoga rada, već i radi strasti s kojom je to radio.

Prije nekoliko godina, Bourdain je posjetio Hrvatsku, gdje su ga ugostili naši kuhari Mate Janković i David Skoko. Bourdain im je tada rekao kako nigdje na svijetu nije jeo hranu kao u Hrvatskoj.

Bio je majstor kuhinje, ali i odličan učitelj, komunikator i zabavljač. U svojim je knjigama i emisijama proučavao društvene običaje i navike, stanja uma i mnogima je pomogao da, promatrajući njegov rad, nauče puno o hrani, svijetu i samima sebi.

Prije pet godina, uručena mu je nagrada Peabody Award, za izvrsna postignuća pripovijedanja i prenošenja priča. Stručni žiri tada je u pojašnjenju navelo kako je svojom emisijom, u jednakoj mjeri, širio jelovnike i vidike.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap