Umjesto naknada za članove Nadzornog odbora, umirovljenici će ići na more!

Jasmina Grgurić
17. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Robinhudovski potez napravio je odmah po dolasku na vlast jedan gradonačelnik. Odlučio je ukinuti Nadzorni odbor Gradske tržnice i novac od naknada članovima preusmjeriti za ljetovanje umirovljenika. Tim će sredstvima kupiti mobilne kućice na Rabu uz već postojeće gradsko dječje odmaralište pa će sada i stariji stanovnici moći povoljno na more.

Gradonačelnik Neven Bosilj (desno) i direktor Tržnice Predrag Ciglar Foto: Grad Varaždin

Uzeti onima koji imaju da bi dao onima koji nemaju više je u stilu Robina Hooda, nego političara, no jedan je ovih dana iznenadio nesvakidašnjim potezom odmah po dolasku na vlast. Naime, novi gradonačelnik Varaždina, Neven Bosilj odlučio je ukinuti Nadzorni odbor Gradske tržnice i dosadašnju naknadu članova preusmjeriti za ljetovanje varaždinskih umirovljenika. Tu je inicijativu u utorak obrazložio direktoru Tržnice, Predragu Ciglaru.

Sredstvima koja su ranije trošena na političke naknade sada će biti kupljene mobilne kućice na otoku Rabu uz već postojeće gradsko dječje odmaralište pa će na more napokon povoljno moći ići i stariji građani.

kuca
Kuće od 25 tisuća kuna: Izvrsna ideja za umirovljeničke komune

Do sada se za rad članova Nadzornog odbora tržnice izdvajalo mjesečno 10.500 kuna, odnosno 126.000 kuna godišnje. Nadzorni odbor je ukinut odlukom gradonačelnika na jučerašnjoj Skupštini društva pa će se osloboditi novac za kupnju tri stambene montažne kućice.

One će biti smještene na slobodnom zemljištu uz samo Dječje odmaralište Varaždin na Rabu koje će pružati umirovljenicima logističku podršku u pripremi obroka, osiguranju priključaka na struju i vodu te ostalih stvari za što ugodnije ljetovanje.

Gradonačelnik Bosilj već je naložio da se odmah počne pripremati taj projekt pa će uskoro biti objavljena informacija kada će prvi umirovljenici ljetovati na Rabu, poručuju iz varaždinske Gradske uprave.

Umjesto naknada za članove Nadzornog odbora, umirovljenici će ići na more!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap