Umirovljeniku prijeti bankrot jer je optužio nogometni klub da su mu ukrali logo

Josip Mihaljević
25. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Umirovljenik Peter Davies tvrdi da mu je engleski klub Wolverhampton Wanderers ukrao logo koji je on stvorio dok je još bio školarac. Tužio ih je, izgubio, a sada ima tjedan dana da podmiri sudske troškove u iznosu od 3,8 milijuna kuna.

umirovljenik logo

Foto: Davies je crtež napravio u 60-ima, a Wolwerhampton je sličan logo počeo koristiti 1979. godine | Twitter

Britanski umirovljenik u 70-im godinama Peter Davies našao se u golemim problemima. Do sljedećeg tjedna mora podmiriti sudske troškove u iznosu od 450.000 britanskih funti (oko 3,8 milijuna kuna) jer je izgubio tužbu protiv Wolverhampton Wanderersa, premijerligaškog kluba starog 142 godine.

Na gornjoj fotografiji vidite Daviesov crtež koji je nastao u 60-im godinama, dok je još bio školarac. U donjem desnom kutu možete vidjeti službeni logo Wolwerhampton Wanderersa koji se u ovakvom obliku koristi od 1979. godine.

Davies je od kluba zatražio odštetu, a čitav je slučaj prebačen na Visoki sud. Iako je dokazao da je crtež uistinu njegov, i da ga je čak prijavio na jedno umjetničko natjecanje, izgubio je parnicu. Nije mogao dokazati da su u klubu baš njegov rad uzeli kao inspiraciju za svoj logo, koji se u ovakvom obliku pojavljuje tek od 1979. godine.

Kreatori službenog logoa Wolwerhamtona Ian Jackson i Jonathan Russel (obojica umirovljenici), kazali su kako ne postoji teoretska šansa da su vidjeli rad školarca Daviesa i desetak godina kasnije ga iskoristili za stvaranje nove klupske značke.

S njima se složio i sudac koji je presudio u korist kluba, a umirovljeniku Daviesu ostavio račun za sudske troškove od 450.000 funti.

Umirovljeniku prijeti bankrot jer je optužio nogometni klub da su mu ukrali logo
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap