Umirovljeniku izgorio krov na kući, pa je preselio u šupu: ‘Molim ljude da mi ne kupuju luksuz’

Milan Dalmacija
2. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Umirovljeniku Anđelku Repiću iz Malog Bukovca pored Ludbrega pretposljednjeg dana 2022. godine izgorio je krov na kući. S mirovinom od 1.400 kuna ne može si priuštiti adekvatan smještaj pa se preselio u šupu u dvorištu, koja nema ni struju ni vodu. Općina mu je donirala peć, ali ostatak životnih uvjeta je daleko od adekvatnih za čovjeka u osmom desetljeću života.

Umirovljeniku Anđelku Repiću izgorio je krov na kući pa se preselio u šupu. | Foto: Screenshot: YouTube/Podravski Web

Staru godinu neki neće pamtiti po dobru zbog raznih razloga. Među njima je i umirovljenik Anđelko Repić iz Malog Bukovca pored Ludbrega. Njemu je na samom izmaku godine, protekloga petka, izgorio krov na kući.

Kako to inače radi, naložio je peć na drva te otišao u trgovinu. No, tamo su mu susjedi javili da mu kuća gori. Iako su vatrogasci brzo došli, krov nisu uspjeli spasiti.

Nije bilo spasa

– Vidite gdje se nalazi ova greda. Ugrađena je u dimnjak, ne znam kaj si je taj majstor mislil, valjda mu je tak pasalo da dimnjak bude držač gredi. Trajalo je to tako desetljećima, a sad je valjda dimnjak na tom mjestu pregorel i vatra je zahvatila gredu. To je jako suha građa i požar se širil strašno brzo, nije bilo spasa, objasnio je Repić za Podravski.hr.

Vatra je nagorjela i zidove kuće te ju učinila neupotrebljivom. Stoga se Anđelko preselio u šupu. Drugog izbora i nema, jer mu je mirovina svega 1.400 kuna. To je jedva dovoljno za hranu i najosnovnije potrepštine. U šupi nema grijanja, ni struje, a kamoli vode. Ludbreški Crveni križ donirao mu je peć, a općina će se pobrinuti da dobije priključak za struju. Ipak, za čovjeka koji je u osmom desetljeću života to nisu primjereni uvjeti. Trebalo bi obnoviti krovište.

‘Ništa ne tražim’

– Ništa ne tražim, molim ljude da mi ne kupuju luksuz. Televizor neću, jer nemam čime plaćati pretplatu. Krovište je neophodno obnoviti, ali ne bih želio ljudima biti na teret, rekao je nesretni umirovljenik.

Podravski.hr napominje kako svi koji žele i mogu pomoći Anđelku Repiću da se vrati u kuću mogu to učiniti pozivom ludbreškom Crvenom križu na broj 042/819-522.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap