Umirovljenika (80) dva dana držali u policiji, zaradio kaznu od 6.000 kuna

Jasmina Grgurić
29. listopada 2021.
Novosti
A- A+

Osamdesetogodišnji umirovljenik ovih je dana na Općinskom sudu u Bjelovaru nepravomoćno osuđen zbog prekršaja u prometu te kažnjen novčanom kaznom u iznosu od čak 6.000 tisuća kuna. Naime, još je lani uhvaćen u prekršaju na mopedu tijekom redovne policijske kontrole prometa. Zašto je stariji čovjek u policiji proveo 48 sati, iz presude nije vidljivo.

Ilustracija: Unsplash

Policija  je “uhvatila” 80-godišnjeg umirovljenika baš u ulici u kojoj godinama stanuje, još lani 19. srpnja oko 18.15 sati kada ga je s palicom ”STOP” u ruci dočekao policijski službenik na motociklu.

Kada je 80-godišnjaka zatražio dokumente, na uvid je dobio samo osobnu iskaznicu, piše Bjelovar.live.

Naime, vremešni mopedist nikada nije položio vozački tako da ne posjeduje vozačku dozvolu. Upravo zbog tog prekršaja mu je na Općinskom sudu u Bjelovaru  izrečena novčana kazana od 6.000 kuna, a dodatno i zabrana upravljanja AM kategorijom vozila do 50 kubika u trajanju od tri mjeseca. Zabrana će se primijeniti tek u slučaju ako ikada položi vozački ispit.

Policajac je utvrdio i da moped nije registriran, kao i da je 80-godišnjak pod određenim utjecajem alkohola. Međutim, za te prekršaje okrivljeni nije suđen, već mu se u tom dijelu malo ”progledalo kroz prste”.

Dovoljno je bilo to što je na licu mjesta bio isključen iz prometa i 48 sati zadržan u Policijskoj postaji. Doduše, u presudi nema obrazloženja zašto je zadržan baš dva dana, odnosno 48 sati, kada je praksa zadržavanja 24 sata pa čak i kod onih koji su, primjerice, počinili teže prekršaje u prometu, navodi Bjelovar.live.

Kako godi bilo, dva dana zadržavanja računaju se kao 600 kuna, tako da umirovljeniku kazna na koncu iznosi 5.400 kuna. Također, ako plati dvije trećine kazne u roku 15 dana od pravomoćnosti presude, ona će biti još niža i iznosit će 3.600 kuna.

Umirovljenika (80) dva dana držali u policiji, zaradio kaznu od 6.000 kuna
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap