Umirovljenik Miroslav Škoro radi tri posla jer ne može pronaći radnike

Barbara Jurišić
9. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Umirovljenik Miroslav Škoro iz Kiseljaka u Bosni i Hercegovini radi tri posla jer ne želi da njegov vinograd i plantaže propadnu. I ako ima mirovinu od koje može normalno živjeti, on ima još jedan posao i brine se o svojoj zemlji. Htio bi pronaći radnike, ali u to, unatoč visini dnevnice, nije pošlo za rukom.

Umirovljenik Miroslav Škoro
Foto: Screenshot YouTube

Umirovljenik Miroslav Škoro je svoj vinograd zasadio prije pet godina te ima svoj obrt. Prošle godine je godina bila odlična, ali ove godine se nada da će barem proizvesti pola od te količine jer mu je lozu zahvatila plamenjača. Trenutno ima 740 trsova loze. Ne zna hoće li proširiti svoj vinograd jer nije očekivao toliko posla i nedostaje mu radna snaga.

Vito Andrić
Vitomir Andrić, novinar u mirovini: Putovao sam od Tokija do Kanade, sada su mi i lokalna putovanja naporna

„Prepušten sam sam sebi i većinu moram ja odrađivat’ i radit’ ovdje. Nekad nekog uspijem ulovit’ i onda mi pomognu. Vrlo je teško naći radnu snagu. I ovi što bi htjeli raditi dođu ja bi ‘vako, ja bi ‘nako, mogu li ja prijepodne, mogul ja poslijepodne tako da ja imam ogroman problem što se tiče radnika. I kad s ljudima razgovaram, velik je problem radnik. Nema radnika.“ – rekao je Miroslav za video – reportera Srećka Stipanovića.

https://www.youtube.com/watch?v=i9fSkJ3v-gI

U mirovini je već 16 godina te, osim što se bavi poljoprivredom, zaposlen je u zaštitarskoj agenciji. Pojačao je tempo, kaže, i krv mu ne da mira.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap