Umirovljenik kupio Mercedesa pa skužio da je baterija skuplja od auta

Jasmina Grgurić Zanze
12. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Da kupovina polovnog električnog vozila baš i nije bila najbolja ideja, bez obzira što je riječ o pouzdanom Mercedesu, na svojoj je koži iskusio jedan umirovljenik u Velikoj Britaniji. Naime, uspostavilo se da baterija koju treba zamijeniti košta više od samog automobila.

Ilustracija: Rawpixel

Umirovljenik u Velikoj Britaniji odlučio se kupiti Mercedes, misleći kako je njegova investicija nepogrešiva i kako se ne može apsolutno ništa loše dogoditi. Kako prenosi Leicester Mercury, kupio je rabljeni hibrid od Mercedes-Benzovog zastupnika i za njega izdvojio oko 32.000 eura. Nema sumnje da je za te novce mogao kupiti novi auto neke druge marke.

Umirovljenik Tomislav (66): ”Auto registriram tako što još uvijek idem raditi u istu firmu"

Možda bolje i da je, jer mu je s vremenom otkazala baterija. Britanac je vozilo dao provjeriti u Mercedes-Benzu, budući da je dobro vozio 80.000 kilometara svog postojanja. No, dijagnoza je bila loša, hibridna baterija je prazna nakon osam godina rada. Jedino gore od te informacije je da nova baterija košta oko 18.000 eura, i to ne uključujući satnicu majstora od 240 eura.

U trenutku kada je crknula baterija, umirovljenikovu hibridu cijena je pala na  samo oko 15.000 eura.

“Oduvijek sam bio kupac Mercedesa i volio sam njihove automobile. Kupili smo vozilo zbog njegove pouzdanosti… Sada se osjećam kao da imam samo dvije mogućnosti: odložiti osmogodišnji auto ili potrošiti više novca nego što vrijedi” –  rekao je očajni umirovljenik Leicester Mercury.

Umirovljenik kupio Mercedesa pa skužio da je baterija skuplja od auta
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap