Umirovljenik (78) sam išao na Sljeme pa dobio napadaj: Od pada u provaliju spasili su ga dobri ljudi

mirovina.hr
29. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenik Krešimir (78) odlučio je u subotu sam poći na Sljeme, no ondje je doživio TIA ispad. Držao se za granu iznad provalije, a od pada u nju spasila ga je grupa ljudi. Njegova kći Arijana priča nam kako Krešimir nije svjestan ozbiljnosti situacije, a dobre ljude koji su spasili njezina oca traži kako bi im zahvalila.

Sljeme, ilustracija: Unsplash/Sanja Simić

– Da nisu naišli ostala bih bez tate, kaže nam Arijana Rabar.

Njezin otac Krešimir (78) u subotu je krenuo na Sljeme, gdje je doživio pravu dramu, u kojoj je skoro nastradao. Nasreću, naišli su dobri ljudi koji su mu pomogli.

– Tata je nakon dugog vremena sam išao na Sljeme. Htio je i mamu vući, ali otišao je sam. Po povratku je očito doživio tranzitornu ishemičnu ataku, nešto slično moždanom udaru. Držao se za granu iznad provalije, za koju mi pričaju da je bila visoka oko 50 metara. Da petero – šestero ljudi, koji su se ondje našli, nije napravilo lanac, ne bi mu bilo spasa, ispričala je Arijana.

Umirovljenikova kći kaže kako je zasad pronašla četvero prijatelja koji su pomogli njezinome ocu, a jedan par još uvijek traži. Želi im se zahvaliti jer misli kako su njezinu ocu spasili život.

– Htjeli su zvati Hitnu, no tata je rekao da ne dolazi u obzir i da ga samo odvedu do tramvaja. Oni su ga, međutim, autom dovezli skroz do doma i tako mu valjda spasili život, prepričava Rabar.

Krešimira je drugi dan odvela Hitna te se nalazi u bolnici. No, njegova kći kaže kako nije svjestan ozbiljnosti situacije.

– Njemu je to bila zabavna priča, sklon je umanjivanju ozbiljnosti situacije i misli kako sve može. Istina je da je on za svoje godine u super kondiciji, ali izgleda da je doživio TIA ispad i sva sreća da nije bio sam, ispričala nam je Krešimirova kći.

Rabar ima i važnu poruku za sve.

– Ne samo mladima, nego svima, želim poručiti: ‘Nemojte okretati glavu’. Važno je pomagati. Ja sam uvijek drugima pomagala i vjerojatno mi je ovo karmičko vraćanje duga, zaključuje Rabar .

Napisao: Denis Gaščić/Srednja.hr

Umirovljenik (78) sam išao na Sljeme pa dobio napadaj: Od pada u provaliju spasili su ga dobri ljudi
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap