Umirovljenik (78) puškom upucao mačku pa zaradio kaznenu prijavu

Jasmina Grgurić Zanze
25. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Vijest da je 78-godišnji umirovljenik na Korčuli zračnom pučkom upucao mačku objavila je dubrovačka policija. Stariji mještanin očito je mislio kako će za takav, njemu očito normalan, čin proći nekažnjeno. Sporno je i što za oružje koje posjeduje kod kuće nema dozvolu.

Ilustracija: Pixabay

Imati kod kuće pušku i upotrijebiti je za, primjerice, ubojstvo životinja, neki pripadnici starijih generacija još uvijek smatraju normalnim. No, riječ je o kaznenom djelu za koje je prijavu ovih dana zaradio 78-godišnjak na Korčuli.

Naime, on je tijekom poslijepodnevnih sati 15. svibnja  u mjestu Žrnovo na Korčuli, iz zračne puške pogodio mačku koja je nakon toga uginula.

“Zračno oružje kojim je usmrtio mačku nije prijavio, zbog čega je oružje i pripadajući metak oduzeto od osumnjičenog te je prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana. Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnoj zakonskoj proceduri” – izvijestili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Inače, 78-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja.

Umirovljenik (78) puškom upucao mačku pa zaradio kaznenu prijavu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap