Umirovljenik (70) pritvoren zbog fizičkog nasilja nad 92-godišnjom majkom

Jasmina Grgurić Zanze
21. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Kako to izgleda kad stariji zlostavljaju još starije, i to vlastite nemoćne roditelje, otkriva kaznena prijava sisačke policije koja je proslijeđena općinskom državnom odvjetništvu. Naime, punih šest godina 70-godišnjak s područja Dvora u obiteljskoj kući fizički nasrće na svoju 92-godišnju majku. Istraga slijedi, a umirovljenik je za to vrijeme pritvoren kako ne bi naudio majci.

Foto: Pixabay

Umirovljenika (70) s područja Dvora sisačka policija kazneno je prijavila zbog sumnje na nasilje u obitelji, fizičko ozljeđivanje i prijetnje na štetu 92-godišnje majke. Općinsko državno odvjetništvo 70-godišnjaka je pritvorilo i predložilo da mu se odredi istražni zatvor.

Naime, njega se sumnjiči da je proteklih šest godina u obiteljskoj kući u okolici Dvora nekoliko puta počinio kazneno djelo nasilja u obitelji nad svojom majkom. Pritom ju je nedavno, sredinom svibnja fizički napao i pritom lakše ozlijedio te joj ozbiljno zaprijetio, pri čemu se ona prepala za vlastiti život, izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo.

Nakon provedenog ispitivanja, sudac je prihvatio da se muškarcu odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja, odnosno dovršenja kaznenog djela, počinjenja težeg djela i utjecaja na svjedoka.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap