Umirovljenički par uhvaćen s kokainom vrijednim čak 16 milijuna kuna

Jasmina Grgurić
13. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Izgledali su kao obični stariji bračni par na kruzeru sa stotinama ostalih umirovljenika koji su krstarili Karibima. No, njihovi koferi bili su prepuni skrivene droge koju su otkrila dvojica policajaca u civilu.

Foto: Pixabay

Britanski umirovljenici, 70-godišnja Susan i 72-godišnji Roger Clarke optuženi su za krijumčarenje kokaina u vrijednosti od 2 milijuna funti. Uhvaćeni su na kruzeru “Marco Polo” u luci portugalskog Lisabona, a drogu su s Kariba pokušali unijeti na europsko tržište, piše Daily Mail.

Oboje imaju kriminalni dosje u Velikoj Britaniji, ali žive u Španjolskoj. Uhićeni su nakon što je policija zaplijenila četiri kovčega puna kokaina iz njihove kabine. Unutar kofera nalazilo se čak devet kilograma ove droge.

Za krstarenje po Karibima platili su 3.000 funti  (24.000 kuna) po karti, a smatra se da su ovaj posao izveli za britansku bandu koja djeluje na području Costa del Sol. Kada su pritvoreni, branili su se šutnjom te nisu progovorili čak ni da kažu kako nisu krivi.

Par je uhićen 4. prosinca ove godine, a uhvaćeni su zahvaljujući dvojici portugalskih policajaca koji su se ukrcali na kruzer u civilu s nalogom za pretres. Droga je bila skrivena u lažnom dnu sva četiri kovčega, ravnomjerno raspoređena. Na sudu su završili već idući dan, a vjeruje se kako im je droga predana na jednom od karipskih otoka.

Vrijednost kokaina procjenjuje se na oko dva milijuna funti, odnosno oko 16 milijuna kuna.

 

Umirovljenički par uhvaćen s kokainom vrijednim čak 16 milijuna kuna
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap