Umirovljenici prevarant zamijenio novi televizor starim i još ga naplatio!

Jasmina Grgurić
27. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Da prevare starijih osoba nemaju granica potvrđuje i posljednji slučaj koji se dogodio u Stonu. Naime, umirovljenici je nepoznati muškarac došao namjestiti televizor na novi signal. No, umjesto toga njezin novi televizor zamijenio je starijim te joj tu uslugu naplatio tri tisuće kuna.

Foto: Jelena Ratko | mirovina.hr

Nesretna 73-godišnja umirovljenica iz Stona ostala je na prevaru bez televizora u vlastitom domu. Naime, prošlog tjedna sjedila je ispred svoje kuće kada je do nje došla ženska osoba koju je iz viđenja poznavala od ranije i koju je zamolila da joj namjesti TV uređaj koji je, uslijed promjene signala, prestao raditi, piše Dubrovački vjesnik.

Odnio novi, a ostavio stari TV te ga naplatio 3.000 kuna

Sljedećeg dana poznanica je došla u pratnji nepoznatog muškaraca koji nije namjestio televizor, već ga je zamijenio drugim i to starijim. Za navedenu uslugu tražio je tri tisuće kuna koje mu je umirovljenica dala. Nepoznati muškarac je napustio kuću i TV uređaj uzeo sa sobom.

novcanik
Ne držite PIN-ove od kartica u novčaniku: Umirovljenik (70) ostao bez 14.000 kuna!

Prijavu o krađi zaprimila je Policijska postaja Ston te istraživanjem vrlo brzo utvrdila identitet 50-godišnjeg prevaranta s područja Virovitičko-podravske županije, protiv kojega je podnijela kaznenu prijavu zbog prijevare.

Policija još jednom upozorava građane, pogotovo one starije životne dobi, da s posebnom pozornošću primaju nepoznate osobe u svoj dom. Također, mole mlađe sugrađane da upozore starije članove svojih obitelji na pojavne oblike prijevara i načine na koje se mogu zaštiti kako ne bi postali žrtve ovih kaznenih djela.

Kako bi se zaštitili policija vam savjetuje:

• U slučaju nenajavljenih posjeta, ne otvarajte vrata dok ne provjerite tko je posjetitelj i što želi!
• Vjerodostojnost posjetitelja provjerite bez otvaranja vrata kroz ”špijunku” ili korištenjem sigurnosnog lanca!
• Ne ustupajte osobne podatke, jer je njihovo prikupljanje protuzakonito i cilj mu je zlouporaba!
• Ako je nepozvana osoba uporna u nakani ulaženja u vaš dom, o tome žurno obavijestite policiju na broj 192 ili susjede!
• Dojavite službi 192 sva opažanja o sumnjivim i nepoznatim osobama!
• Pomozite svojim starijim susjedima, pripazite ih! Oni su najčešće mete tzv. prijevara na kućnom pragu! Upoznajte ih s ovom obavijesti!

Umirovljenici prevarant zamijenio novi televizor starim i još ga naplatio!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap