Istarski umirovljenici protiv poskupljenja odvoza smeća: To je čista pljačka!

Jasmina Grgurić
17. srpnja 2018.
Novosti
A- A+

“Cijena odvoza smeća otišla je u nebo, porasla je 200-300 posto po domaćinstvu. To je neodrživo i mi ćemo kao Udruga umirovljenika pokrenuti neku vrstu bunta zbog ovakvih cijena. To je čista pljačka nas korisnika, pogotovo onih koji imaju 1.500-2.000 kuna mirovine i žive na rubu siromaštva…”

Ilustracija: Pixabay

Da se umirovljenici, suprotno uvriježenom mišljenju, i te kako znaju pobuniti, dokazali su oni u Istri. Naime, u općini Tinjan i gradu Pazinu pobunili su se zbog novog sustava zbrinjavanja otpada koji je doveo do poskupljenja. Od lokalnih vlasti i komunalnog poduzeća Usluga traže da hitno ublaže udar koji je time nastao na umirovljenička domaćinstva.

“Cijena odvoza smeća otišla je u nebo, porasla je 200-300 posto po domaćinstvu. To je neodrživo i mi ćemo kao Udruga umirovljenika pokrenuti neku vrstu bunta zbog ovakvih cijena. To je čista pljačka nas korisnika, pogotovo onih koji imaju 1.500-2.000 kuna mirovine i žive na rubu siromaštva, a Usluga ubire mjesečni najam na onaj kontejner koji smo zadužili, bez obzira da li ga prazne, i dodatno za svako pražnjenje” – u svom priopćenju kazali su tinjanski umirovljenici, dodajući, ukoliko se rješenje ne pronađe, da će “smeća biti svuda, a najmanje u kantama”, prenosi Glas Istre.

Tinjanska podružnica Udruge umirovljenika Pazinštine prva je uputila dopis odgovornima za nastalu situaciju, nakon čega su njezin primjer slijedile i ostale umirovljeničke organizacije ovoga kraja.

Ogorčeni su ne samo na cijenu, nego i na sam sustav, s obzirom da je dosadašnji, i sami priznaju, jako dobro funkcionirao. No, stari kontejneri odvezeni su preko noći, a domaćinstvima su podijeljene nove kante sa zapremninom izračunatom po broju ukućana, uz najavljeno povećanje cijene odvoza.

Predsjednik tinjanske podružnice Udruge umirovljenika Pazinštine, Vlado Antolović, upozorio je, između ostaloga, kako novi režim odvoza smeća može pogodovati obnavljanju divljih deponija u prirodi zbog čega je potrebno hitno reagirati.

Istarski umirovljenici protiv poskupljenja odvoza smeća: To je čista pljačka!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap