Umirovljenici “pirati” vraćaju se starom hobiju

Josip Mihaljević
2. lipnja 2020.
Novosti
A- A+

Tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća među mladim entuzijastima novim tehnologijama proširio se trend piratskih radio postaja. Taj hobi za mnoge je postala prva društvena mreža u kojoj su sudjelovali, a mnogi umirovljenici tijekom karantene brišu prašine sa svojih instrumenata i vraćaju se natrag u biznis.

radio

Foto: Unsplash

Hrvatska ima odlične brojke što se tiče epidemije koronavirusa, ali broj slučajeva diljem svijeta je i dalje u porastu. Možda naši umirovljenici mogu s većom sigurnosti nastaviti s normalnim životima, a u zemljama poput SAD-a i dalje imaju čvrste mjere, posebice u domovima za starije.

Korisnici domova ponovno se vraćaju svojoj staroj ljubavi, amaterskim i piratskim radio postajama koje su na vrhuncu popularnosti bile 60-ih godina prošlog stoljeća, piše goodnewsnetwork.org.

Tako jedna piratsku postaju drže isključivo umirovljenici DJ-evi koji su korisnici domova za starije.

Životna priča hrvatskog umirovljenika: Od ratnog djetinjstva do male mirovine

Projekt je počeo još u travnju kako bi se povećala komunikacija među umirovljenicima, a unatoč piratskom predznaku – sve pršti od pozitive.

Planirali su emitirati jednu emisiju d 60 minuta svakoga dana, a sada već imaju gotovo čitav popunjen dnevni program i 18 umirovljenika-voditelja.

“Za ovu generaciju, radio je bila prva društvena mreža. Posvetiti pjesmu nekome koga volite, još kad znate da ju sluša i ta osoba i cijeli svijet, to je poseban način spajanja s ljudima. Odlično je da smo se opet angažirali”, kazao je jedan od njih.

Postaju slušaju diljem domova za starije u SAD-u, a preko web stranice slušatelji mogu naručivati pjesme, pa čak i poslati poruke koje će voditelji pročitati u eteru.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap