Umirovljenici organiziraju tribinu, a političari im moraju odgovoriti što će s problemom mirovina

Josip Mihaljević
14. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Aktivni nezavisni umirovljenici (ANU) stranka je nezavisnih umirovljenika koja okuplja sve ljude treće životne dobi. Danas su u Osijeku organiziraju tribinu na koju su pozvali kandidate za EU parlament, a oni će im govoriti što njihove stranke planiraju napraviti po pitanju mirovina.

ANU

Foto: Predsjednik Aktivnih nezavisnih umirovljenika Drago Šerić | Youtube screenshot

U teoriji, umirovljenici bi kao velika društvena skupina na izborima trebala glas dati onim političkim kandidatima koji će za njihovu skupinu najviše i napraviti. S druge strane, dojam je da birači nisu previše zainteresirani za izborne programe političkih stranaka, a to je svakako povezano i sa samim političkim radom političara nakon što stupe na dužnost. Međutim, postoje i drugi načini komunikacije poruka između birača i kandidata.

Umirovljenici iz Osijeka, konkretnije stranka Aktivni nezavisni umirovljenici su odlučili napraviti nešto po tom pitanju. Danas u 18 sati u prostoru Gradske četvrti Gornji Grad (Trg Lava Mirskog 1) organiziraju tribinu na kojima će zainteresiranoj javnosti kandidati za EU izbore govoriti o temama koje najviše zanimaju umirovljenike, piše glas-slavonije.hr.

To su visine mirovina, kvaliteta hrane, ugradnja liftova u višekatne objekte, povlačenje sredstava za proširenje domova za starije i niz drugih pitanja. Na tribinu su se odazvali osječki kandidati za EU: Stjepan Ribić (HDZ), Biljana Borzan (SDP), Stjepan Čuraj (HNS), Damir Jurić (Amsterdamska koalicija), Nikolina Budimir (Živi zid) i Davor Brmež (Pametno i Unija Kvarnera).

Predsjednik ANU-a Drago Šerić je ususret događaju poručio sljedeće:

“Naši članovi svakodnevno dolaze s pitanjima da li da uopće iziđu na izbore, što će time postići i slično, stoga smo došli na ideju koja je, vjerujemo, jedinstvena u državi. Prošli tjedan analizirali smo liste za Europski parlament i uvidjeli kako se na njih šest nalazi po jedan kandidat iz Osijeka. Sve smo ih kontaktirali i pozvali da našim umirovljenicima predstave sebe osobno kao i svoje programe, što su oni oduševljeno prihvatili”, kazao je za Glas Slavonije.