Umirovljenici Imotske krajine: “Svi ćete doći u naše godine, suočiti se s malim mirovinama i neadekvatnom brigom”

Josip Mihaljević
1. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Članovi Matice umirovljenika Imotske krajine danas su akcijom obilježili Međunarodni dan starijih osoba. Naoružani transparentima, prošetali su se ulicama Imotskog i ukazali na svoje probleme koje čekaju sve nas.

Ilustracija: Mirovina.hr (fotografija nije s događaja iz teksta)

Članovi Matice umirovljenika Imotske krajine organizirali su se povodom Međunarodnog dana starijih osoba te ukazali na brojne probleme s kojima se susreću stariji. Pritom su upozorili da isti problemi čekaju i mlađe generacije, čim dođu u mirovinu, piše Slobodna Dalmacija.

U prvom redu problem su male mirovine, nedovoljna briga za stariju populaciju, a imotski umirovljenici su zatražili veću skrb za one umirovljenike kojima je potrebna pomoć drugih ljudi.

Danas su se prošetali kroz Imotski s transparentima “Mi smo bili kao vi, vi ćete biti kao mi”, “Poštujte starije i nemoćne osobe” i “Koristite naše iskustvo i znanje”.

Šetnju su započeli od svojih prostorija iznad imotske glavne tržnice do vidilice Modrog jezera gdje su se zadržali na prigodnom druženju. Kako piše Slobodna Dalmacija, njihov performans izazvao je simpatije kod mlađih građana.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap