Umirovljeni branitelj i novinar ‘spasio’ Orbana kod Visa: ‘Zaustavljaju me mađarski turisti…’

Milan Dalmacija
9. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Iako često govori nacionalistički o hrvatskoj obali Jadrana, mađarski premijer Viktor Orban rado na njoj ljetuje. Tako je i ove godine, a za to se ne bi doznalo da mu se kod Visa nije pokvario gumenjak. U pomoć mu je pristigao umirovljeni branitelj i bivši novinar Boris Vrkić.

Mađarski premijer Viktor Orban | Foto: Facebook/Orban Viktor

Mađarski premijer Viktor Orban često voli govoriti o našoj obali, ali i ljetovati na njoj. U srpnju 2020. je Mađarima poručio: “Više Balatona, manje Jadrana”, da bi ni manje od mjesec dana poslije bio uhvaćen na Mljetu. Prije tri mjeseca je komentirao moguću nestašicu energenata u Europi riječima: “Oni koji imaju more i luke imaju i mogućnost dovesti naftne tanker. Da nam more nije oduzeto i mi bismo imali luke.” Kao da se nikome nije zamjerio Orban je ponovno stigao na Jadran.

O tome se vjerojatno ništa ne bi znalo da se njegovim posjetom na Instagramu nisu pohvalili vlasnici konobe Gajeta u Milni na Braču. Nakon te objave, popularnost njihove stranice skočila je za nekoliko stotina posto. Poslije je svratio do Visa, ali čini se da je to bilo neplanski. Naime, umirovljeni branitelj i bivši fotoreporter Slobodne Dalmacije, Boris Vrkić objavio je zajedničku fotografiju sa svoje pasare, a potom svojim kolegama otkrio.

– Pokvario mu se gumenjak pa sam njega, suprugu i tjelohranitelja prebacio do obale. Bili su dobro raspoloženi. Preporučio sam im gospodina Jankova zvanog Beba, u čijem su restoran uživali u plodovima mora, rekao je Vrkić.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

Senzacija u Mađarskoj, a i šire

Osoblje restorana navodno nije imalo pojma da će im u goste doći glavom i bradom mađarski premijer, ali vrlo brzo su sve doznali strani mediji. U redakciju Slobodne Dalmacije počeli su pristizati upiti mađarskih kolega za ustupanjem fotografije. Ubrzo su se javili i iz njemačkog Bilda, tražeći Vrkićev broj.

– Ma ovo je moj, Robi, ludilo! Zaustavljaju me mađarski turisti i traže da se slikam s njima, ispričao je Vrkić uredniku Slobodne Dalmacije, Robertu Žaji, koji je prvi doznao i objavio ovu dogodovštinu mađarskog premijera.

Umirovljeni branitelj i novinar ‘spasio’ Orbana kod Visa: ‘Zaustavljaju me mađarski turisti…’
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap