Umirovljeni Bjelovarčanin (81) u kući skrivao skladište oružja. Pozlilo mu za vrijeme pretresa

Jasmina Grgurić
12. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska izvijestila je danas kako je u kući 81-godišnjaka pronašla čitav arsenal oružja, streljiva i eksploziva. Muškarca je prijavila njegova dvostruko mlađa susjeda, jer ju je unazad godinu dana uznemiravao, zvao na telefon te pokušao provaliti u njezinu kuću. Tijekom pretrage kuće pronašli su mu nevjerojatnu količinu oružja.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Policija je temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, kako bi zaštitila žrtvu, pretražila kuću 81-godišnjaka kojeg je prijavila 40-godišnja susjeda. Prije početka pretrage umirovljenik je pozvan da dobrovoljno preda predmete koji se traže te je predao pet mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama.

Međutim, policija je u njegovu domu i drugim prostorijama pronašla ručni bacač raketa M-80 tzv. „Zolja“, 15 ručnih bombi, tri  topnička streljiva kalibra 20 mm, 10 raznih pištolja i revolvera, dvije automatske puške, jednu poluatomatsku pušku, jednu repetirajuću pušku, pet strojnica, jednu pušku s glatkom cijevi tzv. pumpericu, jednu malokalibarsku pušku, cijev za pušku ručne izrade kalibra 16 mm te ukupno 8.986 komada streljiva raznog kalibra.

Za navedeno oružje nije imao odobrenje, a oduzeto mu je i ono za koje je imao oružani list zbog provođenja upravnog postupka.

Zbog skrivenih prostorija koje muškarac nije želio otvoriti, angažiran je i bravar. Starcu naoružanom do zuba za vrijeme policijske pretrage je pozlilo.

masaža

Policija upozorava starije: "Ne nasjedajte na ponude za masažu!"

„Prilikom pretrage doma 81-godišnjem osumnjičeniku je pozlilo te je hospitaliziran i od tada se nalazi u bolnici, tako da s njim još nismo uspjeli obaviti obavijesni razgovor i ispitati ga. Sve oružje bilo je jako dobro skriveno. Protiv 81-godišnjeg muškarca su podnesene kaznene prijave zbog nametljivog ponašanja, narušavanja nepovredivosti tuđeg doma i nezakonitog držanja oružja“ – rekao je za RTL pomoćnik načelnika Policijske postaje Bjelovar za kriminalističku policiju Alen Ljuna.