U susjednoj državi otvorena trgovina za umirovljenike po principu ‘što manja mirovina – to veći popust’

Josip Mihaljević
5. listopada 2020.
Novosti
A- A+

U susjednoj BiH otvorena je prva trgovina u regiji za umirovljenike u kojoj će umirovljenici robu dobivati i do 50 posto popusta. Funkcionirat će po principu – što je mirovina niža, to možete ostvariti veći popust.

trgovina za umirovljenike

Foto: Youtube screenshot

Ovih dana u Trebinju (BiH) otvorena je, kako piše bhrt.ba, prva trgovina za umirovljenike u regiji. Cijene će biti niže i do 50 posto, a sve je dogovoreno s nekoliko dobavljača. U dogovorima su sudjelovale i dvije umirovljeničke udruge.

“Imamo dvije-tri kategorije, za umirovljenike koji imaju do 200 maraka mirovinu imat će popust 50 posto, oni koji imaju do 300 imat će 35, a oni koji maju mirovinu do 404 marke, koliko iznosi prosječna mirovina u Republici Srpskoj, imat će popust od 25 posto”, kazao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Kako ne bi dolazilo do zlouporaba i kako bi svi mogli imati pristup jeftinijim namirnicama, postojat će i polugodišnji limit. Planirane su i povlastice za umirovljenike s natprosječnim mirovinama.

“Ostali penzioneri koji imaju veća primanja će imati mogućnost da kupuju ovdje po povoljnijim uvjetima od tržišnih cijena koje su u gradu”, kazao je gradonačelnik Ćurić.

Trgovina će u početku imati 60 artikala u ponudi, no već su najavili proširenje.

U susjednoj državi otvorena trgovina za umirovljenike po principu ‘što manja mirovina – to veći popust’
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap