U nekim gradovima se i dalje isplaćuju uskrsnice: Jedan isplaćuje 1.000 kuna, a rokovi su blizu

Josip Mihaljević
23. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Tri su tjedna nakon Uskrsa, a uskrsnice još uvijek nisu isplaćene. Rokovi ističu krajem travnja pa se valja požuriti i osigurati dodatnih 200 do čak 1.000 kuna.

Ilustracija: Mirovina.hr/Pixabay

Od Uskrsa su prošla tri tjedna, a još uvijek ima gradova koji isplaćuju ili će tek isplatiti uskrsnice. U Petrinji se dijeli 200 kuna, a u Vodicama čak 1.000! Donosimo uvjete.

Petrinja – 200 kuna

U potresom pogođenoj Petrinji prije nekoliko dana započela je isplata uskrsnica umirovljenicima. Grad će iznos od 200 kuna osigurati za umirovljenike koji imaju prebivalište na području Petrinje, a uvjet je da mirovina ne smije biti veća od 2.000 kuna.

Da bi ostvarili pravo, u Pisarnicu Gradske uprave Grada Petrinje umirovljenici trebaju dostaviti ispunjeni obrazac Izjave, presliku osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu, presliku odreska mirovine koji nije stariji od tri mjeseca i presliku tekućeg računa.

Obrazac možete dobiti u Pisarnici Gradske uprave Grada Petrinje u Ulici braće Hanžek 19.

Prijave se zaprimaju do 30. travnja.

Vodice dijele 1000 kuna umirovljenicima!

Poznato je da turistički gradovi zbog većih prihoda dijele i veće naknade umirovljenicima, a tako je i ovoga puta.

Gradsko vijeće Grada Vodica donijelo je 12. travnja Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći povodom blagdana Uskrsa za 2021. godinu.

Pravo na isplatu uskrsnice od čak 1.000 kuna imaju samac ili kućanstvi čiji ukupan prihod u prethodnoj kalendarskoj godini, iskazan po članu kućanstva mjesečno nije veći od 1.800 kuna, pod uvjetom da samac, odnosno svi članovi kućanstva imaju prebivalitše na području Grada Vodica.

Kako bi ostvarili pravo na dodjelu prigodne jednokratne pomoći, podnositelji zahtjeva koji ispunjavaju ujvete za isplatu dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju:

  • dokaz o prebivalištu (preslika osobne iskaznice ili potvrda od MUP-a)
  • potvrdu o visini dohotka i primitaka s Porezne uprave za sve članove kućanstva ili presliku Rješenja o pravu na zajamčenu minimalnu naknadu izdanu od Centra za socijalnu skrb i presliku odreska posljednje primljene zajamčene minimalne naknade
  • broj tekućeg računa na koji će se izvršiti uplata

Obrazac možete preuzeti na gradskim stranicama ili osobno na porti gradske uprave Grada Vodica, na adresi Ive Čače 8.

Rok za prijavu je također 30. travnja. 

U nekim gradovima se i dalje isplaćuju uskrsnice: Jedan isplaćuje 1.000 kuna, a rokovi su blizu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap