U 86. godini preminuo vjerni navijač Hajduka, Jure Harašić: Od njega se oprostili klub i navijači

Milan Dalmacija
15. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

U 86. godini preminuo je vjerojatno najstariji, ali svakako najvjerniji navijač splitskoga Hajduka, Jure Harašić. Od njega su se oprostili voljeni mu klub, Društvo prijatelja Hajduka s Hvara i navijački puk.

Preminuo Jure Harašić (86) jedan od najstarijih navijača Hajduka. | Foto: Screenshot: YouTube/Igor Duzevic

Tužna vijest zadesila je u utorak navijački puk Hajduka. U 86. godini preminuo je vjerojatno najstariji, ali svakako najvjerniji navijač “Majstora s mora”, Jure Harašić.

Tečaj €/kn: 7,53450

Od njega se kratkom porukom na Facebooku oprostio i voljeni mu klub, a nešto rječitiji i mnogo dirljiviji su bili iz Društva prijatelja Hajduka s Hvara, čiju oproštajnu poruku prenosimo u cijelosti.

– U ovakvim tužnim prilikama, tekstovi uobičajeno počinju sa “rodbini, znancima, prijateljima…”, a mi ćemo dodati Hajduče, hajdučki puče… Tužna srca obavještavamo vas da nas je napustio Barba Jure, svoj životni put okončao je okružen svojom obitelji shrvan godinama i životom, – godinama, koje će svi koji ćemo pamtiti Barba Jureta – pamtiti po ljubavi prema Hajduku, po svemu onome čemu smo se zajedno smijali, po svemu što je Barba Jure radio u ime hajdučke ljubavi.

Bio je naš Barba Jure mnogima i ovakav i onakav, ali nitko ama baš nitko ne može oduzeti ljubav i vjernost Barba Jure prema Hajduku, nitko ne može osporiti vrijednost svih stvari vezanih uz Hajduk i Hajdukovu povijest koje je Barba Jure čuvao i ljubomorno nosio sa sobom ne ustručavajući se nikada i nikome ne podičiti se svime što je Barba Jure čuvao u svojoj arhivi… Jedan budući hajdučki Muzej nezamisliv bi bio i bez znački, knjiga, šalova, zastava, suvenira, novinskih isječaka, fotografija sa Hajdukovih utakmica, Skupština, događanja, svih stvari koje ostaju kao vječni spomen na doslovnu zaluđenost Barba Jureta Hajdukom. Tu činjenicu nitko mu ne može osporiti i ako postoji uzrečica da je netko otišao sa ovog svijeta sretan, usuđujemo se reći da je ipak jednim svojim djelom duha Barba Jure otišao sretan, sretan zbog Hajduka, vjerujući u još bolje dane Hajduka.

Smrt je najteža za sve u obiteljima preminulih, i njima svaka riječ utjehe ponekad znači tek kurtoazno saučešće, no mi zaista i iskreno suosjećamo s obitelji Barba Jureta, cijela Hajdučka obitelj suosjeća i izražava iskreno žalovanje… Neka mu Raj bude novi Dom, neka s neba vidi nove hajdučke pobjede i neka onom svojom vuvuzelom proslavlja svaki uspjeh Hajduka sa svim Hajdukovim legendama koje su na nebu i gledaju prema Splitu, Dalmaciji i Hajduku koji nikada neće iznevjeriti i njihovu i našu ljubav…

Počivaj u miru dragi Barba Jure – Hajduk je naš, poručili su.

U komentarima na društvenim mrežama navijački puk se oprašta od barba Jure. Posljednji ispraćaj bit će u subotu u Starom Gradu na Hvaru.

U 86. godini preminuo vjerni navijač Hajduka, Jure Harašić: Od njega se oprostili klub i navijači
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap