Trump objavio video u kojem se obraća svim starijima: “Niste ranjivi, ali ranjivi ste za ovu jednu stvar”

Jasmina Grgurić
9. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Američki predsjednik Donald Trump vratio se u svoj Ovalni ured nakon što je prebolio koronavirus kojega je u slučaju vlastite dijagnoze nazvao blagoslovom od Boga. Možda je osebujnog 74-godišnjeg predsjednika ova bolest toliko prosvijetlila da se odlučio obratiti svim vršnjacima diljem svijeta, što je i u činio u videu koji je snimio na travnjaku ispred Bijele kuće.

Donald Trump (Snimak zaslona: Twitter)

Nakon što je prebolio koronavirus, 74-godišnji američki predsjednik Donald Trump jučer je na Twitteru objavio video u kojem se obraća starijim građanima. Osebujnih izjava ni ovoga puta nije nedostajalo.

“Mojim omiljenim ljudima na svijetu, starijima! I ja sam stariji, znam da vi to ne znate, nitko to ne zna, ne morate im reći, ali i ja sam stariji. Napredujemo u borbi s tom strašnom bolesti koju nam je poslala Kina. Kina, koja će platiti veliku cijenu zbog toga” – rekao je Trump u uvodu obraćanja.

Nije se mogao odlučiti jesu li stariji ranjiva skupina ili nisu. Iako se pomalo čudno izrazio, jasno je što je mislio.

“Mi se brinemo za svoje starije. Niste ranjivi, ali drugi vole reći da ste ranjivi. Vi ste najmanje ranjivi, ali ste ranjivi za ovu jednu stvar. I ja sam” – rekao je američki predsjednik.

Naglasak je u kraćem obraćanju starijoj populaciji ipak stavio na liječenje i terapiju koju je primio u vojnoj bolnici Walter Reed. Ona će, kako kaže, uskoro biti dostupna svima, a pogotovo ljudima starije životne dobi.

“Imamo lijekove. Prošli tjedan bio sam jako bolestan i otišao u bolnicu. Uzeo sam te lijekove i bilo je nevjerojatno. Učinit ćemo ih dostupnima, odmah. Želim da dobijete istu njegu kakvu sam dobio i ja. Ti lijekovi su totalno sigurni i besplatni” – zaključio je Trump.