Tako se to radi: Na skupštini Udruge umirovljenika dogovorili konkretne planove rada

Josip Mihaljević
12. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Na godišnjoj skupštini umirovljenika Pazinštine usaglašen je program rada za tekuću godinu. Umirovljenici su dogovorili konkretne planove – od otvaranja Kluba umirovljenika, daljnjeg ugovaranja popusta za umirovljenike preko zabavnih programa i izleta do borbe protiv poskupljenja odvoza otpada za samačka kućanstva.

Foto: Pixabay

Udruga umirovljenika u Pazinu ima 650 članova što čini 13 posto od ukupnog broja umirovljenika u Pazinštini. U suradnji sa Sindikatom umirovljenika Hrvatske pokrenuli su inicijativu za smanjenjem drastičnog poskupljenja odvoza otpada za samačka kućanstva, piše glasistre.hr.

Održana je i godišnja skupština Udruge umirovljenika Pazinštine, gdje su dogovoreni planovi za tekuću godinu. Oni uključuju pokretanje Kluba umirovljenika u novodobivenim gradskim prostorijama u Ulici Franine i Jurine. Tako su umirovljenici dobili prostor od 44 kvadratna metra, što nije puno, ali je i dalje bolje od dosadašnjeg ureda s tek 16 kvadratnih metara. Nadaju se da će novi prostor postati centar aktivnosti za umirovljenike – od radionica, tribina, edukacijskih programa, rekreativnih sadržaja i slično.

Predložen je plan i omasovljenja članstva udruge, daljnje ugovaranje popusta za umirovljenike, suradnja s gradskim zdravstvenim i socijalnim ustanovama, drugim udrugama te sudjelovanje u kulturnim, sportskim i zabavnim programima. Bilo je riječi o organizaciji izleta, praćenje izgradnje Doma za starije osobe, pripomoć primateljima talijanskih mirovina te suradnja s drugim umirovljeničkim udrugama iz Izole, Čakovca i Velikog Trojstva.

Predsjednik udruge Damir Črnja kazao je kako današnja udruga djeluje u devet zasebnih jedinica. Ukupan prihod s kojim udruga raspolaže je za prošlu godinu iznosio 50.900 kuna, od čega tek polovicu čine prihodi od članarina, a ostatak donacije od gradske vlasti. Za ovu godinu najavljen je proračun od 58 tisuća kuna.

Svakog mjeseca organiziraju mjerenje tlaka i šećera u krivi, a jednom godišnje i provjeru sluha. Prošle godine su ispunili programske aktivnosti poput zajedničkog boravka u toplicama, raznih predavanja, ali i suvremenih znanja poput tečaja korištenja računala.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap