Sviđa vam se pjesma na radiju, a ne znate kako se zove? Nađite ju uz pomoć aplikacije

Matej Markovinović
26. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Bilo da radio slušate u automobilu, kafiću ili u nekoj čekaonici, nerijetko se zna dogoditi da naiđe pjesma koja vam se baš sviđa. Ako niste sigurni u naziv pjesme, a riječi baš niste ‘pohvatali’, ne brinite se, jer u pomoć uskače vaš pametni telefon i aplikacija Shazam.

pjesma

Foto: Unsplash

Pomoću pametnih telefona može se uistinu svašta, pa tako i pronaći naziv pjesme koja u određenom trenutku svira na radiju. Za to je, naime, potrebno preuzeti i instalirati besplatnu aplikaciju Shazam. Ako niste sigurni kako se to radi, podsjećamo da smo nedavno objavili vodič ‘skidanja’ aplikacija na vaš uređaj.

Nakon što ste preuzeli vašeg ‘glavnog pomoćnika’ u pronalasku željene pjesme, otvorite aplikaciju. Pojavit će vam se ekran s natpisom ‘Tap to Shazam’ ispod kojeg se nalazi okrugli logotip, kojeg je potrebno pritisnuti za početak traženja pjesme koja svira u tom trenutku. Nama, samo za ovaj primjer, u pozadini svira pjesma Ive Robića ‘Jeka’.

Screenshot: Shazam

Nakon klika na logotip, pokrenut će se traženje pjesme koja u tom trenutku svira u pozadini pomoću mikrona na vašem telefonu. Ako je zvuk dovoljno jasan i glasan, za pronalazak pjesme bit će potrebno svega nekoliko sekundi, no ako to nije slučaj, Shazamu će ipak trebati nešto duže. Naposljetku, izbacit će vam se naziv i detalji tražene pjesme.

shazam

Screenshot: Shazam

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap