Superseniori sakupili 60.000 kuna koje sada daju projektima za starije osobe

Jasmina Grgurić Zanze
17. siječnja 2018.
Novosti
A- A+

Donacijama fizičkih i pravnih osoba u okviru kampanje “Punjač za Superseniore” dvije zaklade osigurale su financijska sredstva i otvorile natječaj na koji se mogu prijaviti udruge s projektima namijenjenima osobama starije životne dobi.

Dvije zaklade tijekom 2017. prikupile su sredstva za natječaj (foto: Superseniori)

Dvije zaklade, Zajednički put i Slagalica, pozivaju udruge koje su programski usmjerene povećanju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici da se prijave za financijsku podršku, odnosno svoje projekte koji doprinose povećanju kvalitete života osoba starije životne dobi. Sredstva natječaja “Superseniori” osigurana su donacijama fizičkih i pravnih osoba u sklopu kampanje “Punjač za Superseniore” održane tijekom 2017. godine. Pritom, prikupljeno je više od 56 tisuća kuna, dok su ostatak do 60.000 kuna osigurale zaklade iz vlastitih sredstava.

Maksimalnih 20.000 kuna po projektu

Na natječaju vrijednom ukupno 60.000 kuna može se prijaviti i ugovoriti najmanji iznos sredstava po pojedinom projektu od 10.000 kuna, dok je najveći iznos 20.000 kuna. Rok za prijavu je 15. veljače, a natječaj je namijenjen udrugama sa sjedištem na području Grada Zagreba, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Svaka udruga može prijaviti jedan projekt i to na razdoblje provedbe do šest mjeseci, a za područja povećanja dostupnosti usluga i sadržaja za osobe starije životne dobi te promicanje međugeneracijske solidarnosti. Udruge mogu prijaviti projekt koji doprinosi povećanju kvalitete života osoba starije životne dobi za razvijanje volonterskih programa, uključivanje u volonterski rad sa starijima, razvijanje (re)kreativnih programa kao i onih edukacijskih, pružanje psihosocijalne podrške i pomoći starijim osobama kroz individualni i grupni rad te razvijanje programa terenskog rada i obilazaka starijih osoba, osobito teže pokretnih ili onih u slabo naseljenim mjestima.

Smanjiti socijalnu izoliranost starijih

U obzir dolaze i projekti razvijanja programa međugeneracijskog učenja te razmjene znanja i vještina, uključivanje osoba mlađe i srednje životne dobi u volonterski rad sa starijima te razvijanje programa podrške osobama starije životne dobi koje su socijalno isključene putem vršnjačke i međugeneracijske podrške.

Inače, misija Superseniora je poboljšati uključivanje starijih osoba u život zajednice i na taj način smanjiti njihovu socijalnu izoliranost, a više o svemu, kao i prijavi na natječaj možete pročitati na njihovoj web stranici.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap