Što bi bake rekle na ovo? Ajvar više ne dolazi samo u staklenci, nego u pakiranju sa stiskanjem

Ana Kanazir
29. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Podravka je iz svoje tvornice izbacila novost koja do sada nije postojala u Hrvatskoj, ali ni u svijetu. Naime, ajvar će se od sada moći pronaći i u takozvanom squeeze pakiranju, odnosno u pakiranju u kakvom se inače nalazi ketchup. Kako kažu iz Podravke, receptura je ostala ista, bez umjetnih aroma i konzervansa, dok će novo pakiranje omogućiti i jednostavniju uporabu.

Podravka ajvar

Podravka ajvar | foto: Press

Ajvar u novom pakiranju je nastao kao produkt novog proizvodnog procesa i modernizacije proizvodnih pogona što vodi i do novih inovacija i jačanje konkurentnosti u svijetu. Osim ajvara, najavili su još neke nove proizvode.

Prvi u svijetu s pakiranjem na stiskanje

– Ponosni smo da je naš tim stručnjaka osmislio ajvar squeez pakiranje koje je prvo takvo u svijetu i već postaje hit među potrošačima. Modernizacija Podravkinih proizvodnih pogona u punom je zamahu, što će nam omogućiti dodatne inovacije i jačanje naše konkurentnosti u 70 zemalja u koje izvozimo svoje proizvode, rekla je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Zbog mnogih noviteta i unapređenja proizvodnje iz Podravke najavljuju još neke novosti u proizvodima. Tako su naveli kako će se uvesti novi džemovi, marmelade, ekstra džemovi, pekmezi od šljiva, nove vrste ajvara, povrtni namazi, voćni namazi, voćna punila, ali i kako će biti još proizvoda pakiranih u squeeze ambalaži.

Radi se o investiciji ukupno vrijednoj više od 40 milijuna kuna koja se odnosi na dovršetak radova i ulaganja u modernizaciju pogona za preradu voća i povrća, nove tehnologije i nove proizvode tvornice Kalnik. Sve to rezultiralo je četverostrukim povećanjem proizvodnje squeeze proizvoda. Projekt su sufinancirale Europska unija iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Republika Hrvatska iz mjere 4.2.1. Programa ruralnog razvoja 2014. − 2020.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap