Starijima za glas nude prijevoz do birališta, a mladima bon u Konzumu i put u Međugorje?

Jasmina Grgurić Zanze
5. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

GONG je danas prijavio poruku koja baca sumnju na kupovinu glasova na izborima za predsjednika. Starijim biračima nudi se navodno prijevoz do birališta, a mladima bon u Konzumu od 500 kuna i put u Međugorje. DIP je objavio da provjerava navode, a HAKOM je blokirao broj s kojeg su građanima navodno stizale SMS poruke.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) potvrdilo je danas u 17 sati kako je dobilo obavijest da se društvenim mrežama širi poruka koja upućuje na moguću kupovinu glasova na predsjedničkim izborima i kako radi provjeru. Pitanje je je li poruka koja se širi društvenim mrežama vjerodostojna, premda ona djeluje kao neslana šala.

Na traženje DIP-a HAKOM je blokirao broj mobitela koji se navodi u poruci. Na sve je prije nekoliko sati upozorio GONG putem društvenih mreža.

“Društvenim mrežama širi se poruka koja sugerira moguću kupovinu glasova. Ne znamo je li poruka autentična, na telefonski broj nitko se ne javlja, ali kako je riječ o slici koja je postala viralna, slučaj smo odmah proslijedili DIP-u. DIP je proslijedio broj HAKOM-u” – napisali su na Facebooku.

Više o predsjedničkim izborima i izlaznosti koja je do 16.30 sati u Hrvatskoj pojačana u odnosu na prvi izborni krug, kao i u dijaspori (posebno Bosni i Hercegovini) pročitajte OVDJE.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap