Starijima se zabranjuje vožnja javnim prijevozom od 7 do 10: “Oni će to razumjeti”

mirovina.hr
1. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Iz gradske uprave neslužbeno doznajemo da se sprema prilično radikalan potez protiv starijih Zagrepčana, čestih korisnika javnog prijevoza u jutarnjim satima. Reducirane linije stvaraju velike gužve pa bi se ovim potezom išlo na ruku radnicima koji putuju na posao.

ZET zagreb

Foto: Unsplash

Određene linije javnog prijevoza u Zagrebu već su prorijeđene, a gradskoj upravi sada je preostalo još jedino prorijediti same putnike. Kako neslužbeno doznajemo, starije od 65 godina će od 20. travnja zahvatiti ozbiljna redukcija u korištenju ZET-ovih tramvaja i autobusa.

Naime, od 7 do 10 ujutro njima će korištenje javnog prijevoza biti zabranjeno. Koliko će ta privremena mjera biti na snazi, iz gradske uprave još uvijek ne žele otkriti, ali najvjerojatnije do 1. lipnja ili najkasnije 1. srpnja kada kreću godišnji odmori, a studenti otputuju svojim kućama.

Zasad se ovakvim potezom ide u korist radnicima koji javnim prijevozom pojačano putuju na posao zbog poskupljenja goriva. Kako nam je dobro upućen sugovornik otkrio, gradske vlasti nisu htjele po uzoru na Grad Rijeku nabiti svima veće cijene javnog prijevoza, jer su svjesni da bi to pokrenulo val nezadovoljstva među svima. Zato su se odlučili na radikalan prijedlog koji bi pogodio samo jednu skupinu građana i to samo par sati u danu.

“Mislim da će naši stariji to čak i razumjeti, jer su svjesni da ulazimo u nešto teža vremena. Uostalom, oni bi direktno trebali navijati za interese radnika jer se iz radničkih plaća isplaćuju njihove mirovine. Odlučili smo se na ovakav pristup koji možda djeluje nešto restriktivnije, ali nismo htjeli sve ograničiti. Radnici moraju na posao, a umirovljenici nemaju takvu obvezu”, kaže naš izvor.

Također, naš izvor kaže da su putnici u javnom prijevozu prestali nositi zaštitne maske koje su i dalje na snazi pa razmišljaju i o pandemijskom aspektu jutarnjih gužvi:

“Iz više radničkih kolektiva čitavog mjeseca stižu pritužbe na jutarnje gužve u javnom prijevozu. Linije smo već morali prorijediti zbog manjeg troška. Ne zaboravimo ni na pandemijski aspekt cijele priče. Vidimo da otprilike 50 posto putnika više ne nosi zaštitne maske tijekom vožnje. Nema tu čak ni dobnih pravila, iako školarci prednjače”, priča nam sugovornik.

Uskoro se očekuje i službena odluka koju ćemo objaviti čim osvane na gradskim stranicama.

23:59:  Sretan 1. april!

Starijima se zabranjuje vožnja javnim prijevozom od 7 do 10: “Oni će to razumjeti”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap