Stariji vozači uzrokovali su dvije nesreće na riječkom području: Ima ozlijeđenih, ali i kažnjenih

Milan Dalmacija
9. svibnja 2023.
Novosti
A- A+

Policijska uprava primorsko-goranska zabilježila je dvije nesreće u kojima su sudjelovali umirovljenici. U nesrećama je jedan lakše, a jedan teže ozlijeđen. Jednome starijem vozaču kazna je izrečena na licu mjesta.

udareni crveni automobil nastradao u prometnoj nesreći

Prometna nesreća, ilustracija Foto: Pixabay

Policijska uprava primorsko-goranska u ponedjeljak je evidentirala 15 prometnih nesreća. U njima su dvije osobe teško, a četiri lakše ozlijeđene. Protagonisti dviju nesreća bili su umirovljenici.

Kaos u Šmriki

Policija je priopćila kako je u Šmriki ozlijeđen 73-godišnji vozač Golfa na kojeg je oko 10:20 naletio kamper njemačkih registracija. Za volanom tog vozila bio je 69-godišnji Nijemac koji nije držao dovoljan razmak. Od siline udarca Golf je odbačen na Ferrari kojim je iz suprotnog smjera naišao 56-godišnji Šveđanin.

Vozač Golfa prebačen je u KBC Rijeka gdje su mu ustanovljene teške ozljede. Protiv 69-godišnjeg vozača kampera podnesena je kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće. Materijalna šteta je oko 15.000 eura.

Ušao u krivi smjer

Oko 22:10 je na autocesti A7 kod čvora Draga, 78-godišnjak svojim vozilom ušao u suprotan smjer te udario u automobil u vlasništvu MUP-a. Oba vozača su lakše ozlijeđena.

No, umirovljenik je odmah po završetku očevida kažnjen s 2.910 eura te zabranom upravljanja vozilom na tri mjeseca. Osim toga, bit će upućen i na izvanredni zdravstveni pregled.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap