Stariji muškarac morat će platiti kaznu zbog nedopuštenog vatrometa

Jasmina Grgurić Zanze
8. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Stariji muškarac u nedjelju je na području Koprivničko-križevačke županije koristio ilegalna pirotehnička sredstva koja su zabranjena za uporabu. Policija će ga sudski prijaviti zbog prekršaja za koji je novčana kazna i do 15 tisuća kuna.

Ilustracija: Pixabay

Stariji muškarac (60) možda je želio proslaviti neki obiteljski događaj vatrometom, no time je počinio prekršaj. Naime, on je u nedjelju u mjestu Draganovac na području Koprivničko-križevačke županije koristio zabranjena pirotehnička sredstva. Netko ga je od susjeda možda prijavio policiji ili su policijski službenici pak sami izašli na teren.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 60-godišnjak u nedjelju, 6. ožujka, u Draganovcu nedozvoljeno koristio pirotehnička sredstva kategorije F2, čija je uporaba zabranjena.
Protiv osumnjičenika će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja” – izvijestila je danas  tamošnja Policijska uprava.

Inače, prodaja pirotehničkih sredstava F2 i F3 kategorije, osim petardi i redenika, dozvoljena je bila samo u vrijeme blagdana od 15. prosinca do 1. siječnja, dok je njihova uporaba dozvoljena bila samo od 27. prosinca do 1. siječnja na otvorenim prostorima i na prostorima gdje se ne okuplja veći broj osoba.

Kazne su visoke za one građane koji koriste zabranjena sredstva te se kreću od 5.000 do 15.000 kuna, a za pravne osobe od 10.000 do 30.000 kuna, ovisno o vrsti prekršaja.

Copy link
Powered by Social Snap