Stara škola u Jelenju će uskoro postati dnevni centar za starije

Ana Kanazir
3. travnja 2024.
Novosti
A- A+

U općini Jelenje će se izgraditi suvremeni dom za starije osobe. Projekt službenog naziva ‘I dalje zajedno 65+’ vrijedan je 3,3 milijuna eura, a realizirat će se na mjestu stare i derutne zgrade škole. Aktivnosti idu prema planu i uskoro se očekuje dobivanje građevinske dozvole. Ovime će Jelenje poboljšati kvalitetu starijih osoba.

Projekt kako bi trebao izgledati dnevni centar za starije Jelenje

Budući dnevni centar za starije Jelenje | Foto: Općina Jelenje

Dnevni centar za starije osobe gradit će se u općini Jelenje, a realizacija projekta je već krenula. Centar će niknuti na mjestu stare škole, a značajan dio parcele bit će sačuvan za uređenje vanjskih površina.

Zgrada koja se gradi okružena skelama
U Velikoj Gorici se gradi moderan Centar za starije osobe, a nudit će i brojne pogodnosti

Općina Jelenje će za godinu dana biti bogatija za dnevni centar za starije osobe. Cijeli projekt je vrijedan 3,3 milijuna eura, a njegov službeni naziv je ‘I dalje zajedno 65+’. Projekt je predan na dobivanje građevinske dozvole u siječnju, a raspisivanje nabave je predviđeno za prvi kvartal 2025. godine.

U prvoj fazi projekta planiran je dnevni centar koji će uključivati prostorije za cjelodnevni boravak u prizemlju te mogućnost odmora u sobama na prvim i drugim etažama. U novoj zgradi naći će se glavni ulaz, kuhinjski blok, dizalo za dostavu obroka na prve i druge etaže, stubište, uredi, sala za sastanke te multifunkcionalna prostorija koja će služiti kao blagovaonica i dnevni boravak. Planira se i proširenje unutarnjih prostora na vanjske terase te prostor za potrebe fizikalne terapije. Jednako tako, značajan dio parcele bit će sačuvan za uređenje vanjskih površina.

– Naš krajnji cilj je da naši sumještani svoju treću dob proborave u zajednici kojoj su odrasli u blizini svojih najbližih. Zalaganjem Općinske uprave i pažljivim odabirom kvalitetnih suradnika, Jelenje dobiva novu dimenziju, pružajući našim starijim sugrađanima prostor gdje će se osjećati voljeni, poštovani i sigurni. Ovo je još jedan korak naprijed u stvaranju uključive brižne zajednice u kojoj svaka generacija ima svoje mjesto i ulogu, rekao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap