Širi se nova prevara: ‘Poruku odmah obrišite i ne otvarajte poveznicu’

Ana Kanazir
16. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Internetske prevare su vrlo česte, a meta su upravo osobe starije životne dobi. Nova prevara se pojavila na društvenim mrežama, a građani bi mogli povjerovati u nju jer izgleda kao da dolazi od MUP-a. Naime, u poruci lažni MUP traži da im se jave, odnosno da podnesu prijavu osobe koje su bile žrtve prevare. O ovome su upozorili iz Ministarstva unutarnjih poslova na svojem X profilu, a poručuju da se poruka odmah obriše i da se poveznica nikako ne otvara.

Prevare na internetu mogu biti poslane na e-mail adresu, ali jednako tako se mogu pojaviti i na društvenim mrežama. Trenutno je tako aktualna lažna poruka MUP-a u kojoj se traže osobe da im se jave ako su bile žrtve prevare.

Nova internetska prevara se pojavila na društvenim mrežama, a u njoj MUP poziva one koji su žrtva prevare da pričaju više o tome, odnosno da na linku podnesu svoju prijavu. Prevara je poprilično realna jer je odmah na početku logo MUP-a. Ipak, ispod se nalazi i dio u kojem se navodi ‘Ako potrošite više od 500 dolara, osigurat ćemo vam besplatne konzultacije’. Nakon toga je istaknuti dio na kojem se može podnijeti prijava.

Iz MUP-a su na društvenoj mreži X upozorili kako se širi ova lažna poruka i kako je poruku potrebno odmah obrisati i ne otvarati poveznicu. Jednako tako, uputili su sve na njihovu stranicu sa savjetima kako se zaštiti od prevaranata.

Umirovljenici, jesu li vas i kako pokušali financijski prevariti?

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap