Sinjski HDZ predlaže da umirovljenici dobivaju čak 750 kuna božićnice

Jasmina Grgurić
15. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

Dolaskom na vlast u Sinju, Miro Bulj povećao je božićnice za umirovljenike i nezaposlene sa 300 na 400 kuna. No, tamošnji HDZ nije zadovoljan jer je tražio da to bude 500 kuna, ali odbijeni su pa će sada za iduću godinu tražiti čak 750 kuna božićnice.

Oko 40 gradova i općina isplaćuje božićnice umirovljenicima, foto: Pixabay

Da je opozicija najbolja pozicija, barem kada je o hipotetskih prijedlozima i amandmanima riječ, jer se za njih troši novac kojim ne upravljaš ti, nego netko drugi, pokazuje HDZ u Sinju koji u tom gradu na vlasti nije bio jako dugo. A nije da ne želi pa tako, iz političkih ili čisto altruističkih pobuda, predlažu da novi Mostov gradonačelnik Miro Bulj uvede božićnice za umirovljenike od čak 750 kuna, unatoč činjenici što su ove novčane pomoći u odnosu na prošlu godinu povećane.

Ne znamo puno HDZ-ovih gradova sa 750 kn božićnice

Sinjski HDZ nije zadovoljan politikom novog Mostovog gradonačelnika Mire Bulja, pogotovo kada je o umirovljenicima riječ, točnije božićnicama. Ne bi to bilo ništa čudno da Bulj ove godine nije podigao božićnicu sa 300 na 400 kuna, koliko dobivaju umirovljenici i nezaposleni. Uvjet je da mirovina ne prelazi 2.000 kuna, dok je to ranije bilo 1.800 kuna.

Božićnice umirovljenicima isplatit će više od 60 gradova: Evo popisa!

No, HDZ s tim nije zadovoljan, jer je Bulj odbio njihov amandman da božićnica iznosi 500 kuna, a cenzus za njezino ostvarivanje 2.200 kuna. Smeta im i što pomoć umirovljenicima nije dostavljena putem pošte, nego su umjesto toga morali dolaziti u gradsku upravu.

Gradski ogranak u svom priopćenju naglašava da Bulj pokazuje kako su mu “umirovljenici i nezaposleni na repu interesa”. Tražit će stoga za iduću godinu još veće božićnice, i to u iznosu od 750 kuna. Zanimljivo, toliko one ne iznose ni u daleko većim, bogatijim i razvijenijim gradovima od Sinja, a kojima upravlja HDZ.

Pripremili novi amandman

– Tako je s visokim primanjima te drugim privilegijama saborskog zastupnika i gradonačelnika, preko noći zaboravio kako je teško preživjeti mjesec bez primanja ili s minimalnom mirovinom. HDZ će i dalje kroz svoje prijedloge i programe nastojati unaprijediti i poboljšati živote naših umirovljenika i nezaposlenih kao posebno ugroženih kategorija stanovništva.

Tako ćemo između ostalog na prijedlog Proračuna Grada Sinja za 2022.g., predložiti amandman kojim bi u 2022. godini božićnica za umirovljenike i nezaposlene iznosila 750 kn, uz dizanje cenzusa primanja kod umirovljenika na 2500 kuna. Nadamo se da će ovaj put gradonačelnik Bulj prihvatiti amandman HDZ-a i tako pokazati više sluha i razumijevanja prema našim sugrađanima iz najranjivijih skupina – nezaposlenima i umirovljenicima koji su u naš grad i njegov razvoj uložili godine života, rada i truda – zaključuju u priopćenju HDZ-ovci.

Sinjski HDZ predlaže da umirovljenici dobivaju čak 750 kuna božićnice
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap