Sindikati priznali pogrešku i ispričali se gradonačelnicima

Jasmina Grgurić Zanze
10. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Samo još danas i sutra građani će imati prilike dati svoj potpis za raspisivanje referenduma protiv produljenja dobi na 67 godina kao uvjeta za odlazak u mirovinu. Sindikati su u srijedu objavili da im nedostaje gotovo 70 tisuća potpisa, a pritom nisu izostale prozivke za odgovornost pojedinih lokalnih čelnika, gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček i varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka. No, jučer su kazali kako je riječ o pogrešnim informacijama i ispričali se.

Marko Palada Foto: Sindikalna inicijativa 67 je previše (67jepreviše.hr)

Podsjetimo, Marko Palada iz inicijative “67 je previše” rekao je da je u Sisku SDP-ova gradonačelnica dala samo jedan štand, vjerojatno zbog unutarstranačkih sukoba, a da se to slama preko leđa sindikata. Dodao je i da Ivan Čehok u Varaždinu ne dozvoljava prikupljanje potpisa, te da isto čini i ravnatelj tamošnje bolnice.

SDP-ova gradonačelnica sindikate optužila za neorganiziranost i lijenost

Na odgovor gradonačelnice Ikić Baniček o iznesenim optužbama nije trebalo dugo čekati, pri čemu nimalo nije štedjela sindikate. Poručila je da im ona ne može biti alibi za nedovoljan broj potpisa te da su se oni prikupljali na najmanje četiri lokacije, kao i da je sindikatima odobreno sve što su tražili. Čak su kao volonteri na štandu za Praznik rada angažirani i članovi SDP-a.

“Jedini razlog zašto nije bilo više lokacija je neorganiziranost i lijenost članova sindikata” – odgovorila im je sisačka gradonačelnica.

Iz sindikata su priznali grešku, rekli da su iznijeli krive informacije i ispričali se.

“Naknadnom provjerom i konzultacijama s koordinatorima Inicijative na području Siska i Varaždina, Organizacijski odbor utvrdio je da iznesene informacije nisu točne. Naime, u Sisku se potpisi prikupljaju na više lokacija, zahvaljujući dozvolama Grada i gradskih Tržnica. U Varaždinu se potpisi prikupljaju na više lokacija, zahvaljujući dozvolama Grada i gradskih ustanova. Još jednom se ispričavamo zbog pogreške te zahvaljujemo gradskim službama na kooperativnosti, kao i građankama i građanima Siska i Varaždina na podršci zahtjevima referendumske inicijative” – poručili su. 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap