Sin ubio majku? Susjedi tvrde da ju nije htio smjestiti u dom, iako je bila teško bolesna

Milan Dalmacija
14. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Zbog sumnje da je protekle subote ubio svoju 70-godišnju majku, policija je privela 49-godišnjaka iz Ivanca. Susjedi i rodbina govore kako je ona bila teško bolesna, ali da se sin brinuo o njoj te ju nije htio smjestiti u dom za starije osobe.

policijski šator na mjestu zločina

Policija | Foto: Youtube screenshot

Protekle subote policija u Ivancu dobila je dojavu o tijelu 70-godišnje Đurđe Komes. Obdukcijom je utvrđeno da je imala višestruke ozljede glave i tijela zbog kojih je i preminula. Prvi sumnjivac je bio i 49-godišnjak, koji je i uhićen, a na kraju se ispostavilo da je to njen sin Mario.

– Đurđa je moja najstarija sestra. Imala je moždani nakon kojeg je ostala slijepa i teško pokretna. Žalila se na svoju nemoć, ali… Ne mogu vjerovati da je ovako završilo, ispričao je brat ubijene novinaru 24sata Željku Rukavini.

Dodao je da su se majka i sin dobro slagali. Otkrio je i kako je policija doznala za ubojstvo.

– Druga sestra me nazvala te mi je rekla da ju je Mario nazvao i rekao joj da je majku našao mrtvu nakon što se vratio iz šetnje. Došli su tad Hitna i policija. Dalje vam ništa ne znam, otkrio je brat ubijene.

Obitelj i susjedi u nevjerici

Vrata stana zapečatila je policija. Rijetki susjedi bili su spremni išta komentirati. Odreda ponavljaju kako ne mogu vjerovati da se tako nešto dogodilo, jer je riječ o mirnoj obitelji.

– Nikad nismo čuli nikakvu viku ni galamu, a kamoli svađu iz stana iznad. Koliko sam čula od drugih, on je bio jako požrtvovan i nije želio majku smjestiti u dom, nego se o njoj brinuo. Da bi takva osoba mogla ubiti majku, ne mogu vjerovati, ispričala je susjeda koja živi kat ispod stana u kojem se tragedija dogodila.

Razgovor za sinom

Pritom naglašavaju kako je obitelj u toj zgradi živjela 30 godina te da se svi dobro poznaju. Susjed je novinarima otkrio da je nedavno razgovarao sa žrtvinim sinom.

– Imala je sina jedinca. Njen muž je umro prije deset godina. Nismo čuli nikakvo lupanje ili vikanje. Samo je odjednom policija došla i ušla u njezin stan. Nikad ranije nismo vidjeli policiju kod njih niti čuli da je bilo nekakvog nasilja. Kako je bila bolesna, trebala joj je stalna njega. Njezin sin je puno radio te sam mu govorio da je smjesti u dom, gdje će imati stalnu medicinsku njegu. Mi smo im pomagali koliko smo mogli, ali je on odbijao takvu pomisao, iako je imao financijsku mogućnost. Rekao mi je: “Ne mogu svoju mamu smjestiti u dom, ona mi je ipak mama”. A onda smo saznali da su njega uhitili. Ma užas, komentirao je susjed.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap