Sin 73-godišnjaka: “Danas su mi oca brutalno izmlatili policijski službenici iz Slavonskog Broda”

Josip Mihaljević
7. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Grujo Ćurić je 73-godišnji umirovljenik, a članovi njegove obitelji su podijelili šokantan događaj – tvrde da su ga policajci iz Slavonskog Broda brutalno izmlatili i to na njegovom posjedu.

policija

Foto: Pixabay

Index.hr donosi potresnu priču obitelji koja tvrdi da su policajci brutalno premlatili 73-godišnjeg umirovljenika Gruju Ćurića, na njegovom osobnom posjedu. Događaj se dogodio jučer, a obitelj je odlučila sve podijeliti s medijima:

“Danas su mi oca brutalno izmlatili policijski službenici iz Slavonskog Broda na njegovoj zemlji kada je pokušao blokirati radove tvrtke Strabag u otimanju svog vlasništva za izgradnju ceste bez ikakve obavijesti”, javio je Indexu sin Mato Ćurić.

Prema njegovoj priči, umirovljenik je slučajno naišao i pokušao zaustaviti radove jer su na njegovoj zemlji. Iz tvrtke Strabag su pozvali policiju koja je privela umirovljenika radi remećenja javnog reda i mira.

“Čujte, ako se borite za svoje, normalno da ćete galamiti da to ne dozvoljavate. I pri privođenju su ga izlupali pred očima majke”, kazao je sin istučenog umirovljenika Mato Ćurić.

Policija: Opirao se uhićenju

Grujo Ćurić je 73-godišnji umirovljenik, nedavno je operiran i kritičnog je zdravlja. Priveden je temeljem dojave o remećenju javnog reda i mira “vikom i galamom i vrijeđanjem policijskih službenika”, otkrila je za Index glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Policija također bilježi da se umirovljenik opirao uhićenju. Kazali su kako je hitna pomoć pregledala umirovljenika i utvrdila da nema nikakvih ozljeda.

“Da, ali oni su ga lupali po leđima i po vratu tako da nema ništa slomljeno. Ozljede će se vjerojatno moći utvrditi naknadno”, otkrio je sin privedenog Gruje Ćurića.

Supruga Ruža Curić (66) bila je uz muža kada su otišli na njivu vidjeti što rade bageri:

“Ušli su na naše zemljište 110 centimetara. Suprug je došao da im kaže da obustave radove jer nisu dobili od njega suglasnost, a nismo bili ni kad su međe mjerili”, otrkila je.

Nakon što su pričekali policiju, “nekog iz Grada” i šefa policije, došlo je do sukoba.

“Pitali su jemo li bili kad su bili mjernici, rekli smo da nismo. Pitali su jesmo li dali suglasnost za građevinsku dozvolu, mi smo odgovorili da nismo. Taj čovjek iz Grada je onda kazao da je on izbjegao da u naše ne ulazi. Pa kako su izbjegli kad su 110 centimetara ušli?”, pita se Ruža Curić.

“Policajac mi je rekao ‘marš tamo’ te je počeo pljuvati na mene”

Situacija je eskalirala u razgovoru s policijom kada je uhićeni Ćurić ustvrdio da se oni nalaze na njegovom zemljištu i da su slobodni otići:

“‘Nemojte vi nama tako govoriti’, kazali su i počeli ga vrijeđati. Moj suprug je policajcu rekao: ‘Jesi li ti veći od mene sa značkom? Pa i ja sam državljanin ove hrvatske države, nisam ja građanin drugog reda.’ U to se oni dogovorište, počeše ga hvatati i tući, udarati nogama. Kad su ga proveli sa strane auta, jedan ga je lupio ispod brate i u prsta. Utom je on zažalio i rekao mi: ‘Eto, Ružo moja, ja ću ti umrijeti'”, ispričala je Ruža Ćurić.

Dodala je da policajci nisu bili grubi samo prema njemu. Kada je od njih zatražila da joj predaju ključeve od auta (koji su bili kod supruga), tvrdi da je jedan od policajaca rekao “marš tamo”, te je počeo pljuvati na nju.

Umirovljeni Ćurić je svoju mirovinu zaradio u Njemačkoj i nepojmljivo mu je da se stvari odvijaju na ovakav način u Hrvatskoj. Umirovljenik će u policiji biti do okončanja postupka, nakon čega će biti pušten uz prekršajnu prijavu.

Copy link
Powered by Social Snap