Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost: uoči izložbe besplatan koncert u subotu

Jelena Ratko
12. ožujka 2018.
Novosti
A- A+

Program Subotom u Glazbenom u Muzeju za umjetnost i obrt počinje u 11 sati, a održava se povodom otvorenja izložbe Mit i stvarnost – šezdesete u Hrvatskoj.

Foto: screenshot

Muzički biennale Zagreb i suvremena hrvatska glazba u velikoj dvorani HGZ u subotu ujutro pružit će publici uvod u izložbu koja će dati jedan od najcjelovitijih uvida u ključno razdoblje novije hrvatske povijesti od 1958. do 1971. godine. Koncert će započeti u 11 sati.

Kroz ukupno osamnaest dionica izložbe i odabirom brojnih eksponata od dokumentarne građe do umjetničkih djela, od fotografija do filmskih, televizijskih i glazbenih inserata, od predmeta svakodnevice do znakova vremena koji su u najdoslovnijem smislu mijenjali svijet, izložba će nastojati na što jasniji način prikazati Hrvatsku kao cjelinu jednog, po mnogočemu, turbulentnog, ali i blistavog vremena.

Kroz presjek ovog važnog desetljeća izložba će prikazati kako su šezdesete godine u Hrvatskoj u ekonomskom smislu donijele do tada neviđeni prosperitet i pridonijele razvoju konzumerističkog društva, ali i na cjelovit i sveobuhvatan način nastojat će prikazati presjek prijelomnog desetljeća ne samo za Hrvatsku i njezino okruženje, već i trenutke kada se na globalnoj razini mijenjaju političke, ekonomske i kulturološke paradigme, prenosi MUO na svojim službenim stranicama.

Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost središnji je izložbeni projekt Muzeja za umjetnost i obrt u 2018. godini koji će prikazati presjek jednog turbulentnog razdoblja hrvatske povijesti. Izložba će za javnost će biti otvorena punih šest mjeseci i u širem kontekstu promotrit će i analizirati situaciju u Hrvatskoj u području umjetnosti, kulture, arhitekture, fotografije, dizajna, književnosti, kazališta, glazbe, filma i drugih područja.

Otvorenje izložbe najavljeno je za sredinu travnja, a bit će ju moguće posjetiti do listopada. Cijena ulaznice za umirovljenike iznosit će 20 kuna.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap