Šef HSU-a od Dubrovačko-neretvanske županije dobio nagradu za životno djelo

Josip Mihaljević
12. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Hrvatska stranka umirovljenika pohvalila se kako je njihov predsjednik od Dubrovačko-neretvanske županije dobio nagradu za životno djelo. General u mirovini bio je zapovjednik obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu.

veselko gabričević

Foto: Veselko Gabričević dobio je nagradu za životno djelo od Dubrovačko-neretvanske županije | Press

Šefu Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Veselku Gabričeviću uručena je nagrada za životno djelo povodom obljetnice Dubrovačko-neretvanske županije. Sadašnji predstavnik umirovljenika general je u miru, a u Domovinskom ratu istaknuo se kao glavni zapovjednik obrane Dubrovnika. Gabričević je u govoru istaknuo važnost obrane i deblokade te se zahvalio svim braniteljima bez kojih ne bi bila moguća ni održana svečanost.

Za uspješan ratni scenario ipak je najviše zasluga imao Gabričević, neskromno poručuju iz HSU-a.

“Time je kao jedini umirovljeni visoki časnik predsjednik neke političke stranke postao i laureat ovako iznimnog priznanja koje je plod sudjelovanja u obrani Republike Hrvatske. Stoga sa sigurnošću možemo zaključiti kako će nesebičnost, požrtvovnost, plemenitost i disciplina koja ga je pratila kao vojnika pretočiti i u političko okruženje gdje u posljednje vrijeme ovakvih atributa sve više nedostaje”, zaključuju iz HSU-a.

Šef HSU-a od Dubrovačko-neretvanske županije dobio nagradu za životno djelo
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap