SDP-ovci potvrdili: Milanović će biti predsjednički kandidat

Josip Mihaljević
14. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

Već mjesecima se piše o mogućoj kandidaturi Zorana Milanovića za predsjedničke izbore koji će se održati krajem godine. Većina anketa ga već rutinski stavlja kao kandidata, a sam Milanović nikada nije opovrgnuo medijske napise. Iz vrha stranke je jučer stigla potvrda – Milanović će biti njihov predsjednički kandidat.

Snimak zaslona/Youtube

Kako piše jutarnji.hr, bivši šef SDP-a Zoran Milanović postat će kandidat SDP-a za predsjednika Republike. Potvrdili su im tako izvori iz samog vrha stranke. Predsjedništvo stranke će o tome raspraviti u ponedjeljak, a koncem mjeseca bi i Glavni odbor trebao potvrditi takvu odluku.

Dva su razloga zašto baš Zoran Milanović; uvjerljivo je dominirao na silnim predizbornim anketama što se tiče mogućih kandidata SDP-a. U razgovoru su još bili i Tonino Picula, Ivo Josipović, Davorko Vidović i Biljana Borzan, no za Milanovića se izjasnilo preko 50 posto ispitanika.

Pitanje stranačkih predizbora se nikako nije svidjelo Milanoviću, ali ni Bernardiću koji je, čini se, napokon uspio stabilizirati stranku.

Milanovića bi mogle podržati i druge stranke ljevice, poput Amsterdamske koalicije, nadaju se u SDP-u:

“Ako će druge stranke podržati Milanovića, onda će ga podržati kaok SDP-ova kandidata pri čemu je SDP stožerna stranka”, potvrdio je izvor iz SDP-a Jutarnjem listu.

 

SDP-ovci potvrdili: Milanović će biti predsjednički kandidat
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap