Scorsese okupio udarnu ‘umirovljeničku’ postavu i snima svoj najskuplji film do sada

Josip Mihaljević
24. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Martin Scorsese jedan je od najuspješnijih živućih redatelja, a s novim filmom želi staviti točku na i svojoj karijeri. Okupio je sve legende s kojima je ostvarivao najbolje uspjehe: Roberta De Nira, Ala Pacina, Joea Pescija i Harvyja Keitela; a s njima kreće u veliki biografski projekt. Žanr je, naravno, mafijaški krimić!

irishman

Foto:Robert De Niro i Al Pacino | Youtube screenshot

76-godišnji Martin Scorsese planira ove godine izbaciti svoj najskuplji projekt u karijeri. Bit će mu ovo čak deveti put da surađuje s legendarnim Robertom De Nirom(75), nakon njihovog debija prije 46 godina. De Niru će ovo biti četvrti put da se pojavljuje na velikom platnu s jednako velikim Alom Pacinom (78). 

Iz glumačke mirovine su uspjeli izvući i mrzovoljnog Joea Pescija (75), a glumit će i  79-godišnji Harvey Keitel.

Iskusna glumačka postava nije slučajna, svi su oni dali veliki doprinos u najsupješnijim “mafijaškim” filmovima proteklih desetljeća, a novi film, The Irishman, također će biti te tematike.

Radnja filma temelji se na stvarnom događaju s kraja 70-ih i početka 80-ih godina. De Niro će glumiti Franka Sheerana, sindikalnog vođu koji je navodno bio ubojica za Bufalino obitelj, mafijašku organizaciju talijansko-američkog podrijetla. Pacino će glumiti vjerojatno najpoznatijeg američkog sindikalnog vođu Jimmya Hoffu, koji je doslovce nestao 1975. godine bez traga. Tijelo mu, unatoč ogromnim naporima, nikada nije pronađeno, a proglašen je službeno mrtvim 1982. godine.

Njihova priča je već dugi niz godina okupirala redatelja Martina Scorsesea, a ove godine će izaći na svjetlo dana. Snimanje je već gotovo, a s budžetom od 200 milijuna dolara to će biti Scorseseov najskuplji film. Zanimljivo je da će pozamašan dio budžeta otići na vizualne efekte kako bi “pomladili” glumačku postavu, jer moraju tumačiti likove koji su i do 30 godina mlađi od njih samih.

Scorsese okupio udarnu ‘umirovljeničku’ postavu i snima svoj najskuplji film do sada
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap