Riječka nadbiskupija je darovala svoj dio Doma za odrasle osobe samom Domu, evo što to znači

Ana Kanazir
15. srpnja 2023.
Novosti
A- A+

Riječka nadbiskupija se odrekla prava vlasništva nad dijelom zgrade Doma za odrasle osobe Turnić u Rijeci i darovala je svoj dio u potpunosti samom Domu. Primopredaja darovnog ugovora je izvršena na posebnoj svečanosti, a potpuni vlasnik zgrade je postao Dom za odrasle osobe.

Dom za odrasle osobe Turnić je od jučer u potpunom vlasništvu te riječke ustanove, što znači i više mogućnosti za ulaganje u uređenje, ali i lakši pristup fondovima iz kojih se financiraju projekti.

Radi se o dobroj odluci

organizirano stanovanje u Zelini
U jednom gradu će u organiziranom stanovanju uskoro moći živjeti osobe s invaliditetom

Darivanje dijela Doma za odrasle osobe izvršeno je na svečanosti na kojoj su bili riječki nadbiskup Mate Uzinić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i ravnateljica Doma Martina Baiocco. Kako se navodi na stranicama Riječke nadbiskupije, u Domu boravi 70 korisnika, osoba s teškoćama mentalnog zdravlja kojima je potrebno liječenje, kao i skrb.

Nadbiskup Uzinić je rekao da kvaliteta rada s korisnicima potvrđuje i da je ova odluka bila dobra i na korist onima kojima je pomoć najpotrebnija.

– Priznajem da nismo često u situaciji da Crkva neku nekretninu daruje nekome, ali drago mi je da će ova naša odluka biti ujedno i doprinos radu ovoga doma, a posredno i pomoć onima koji su u potrebi i u njemu borave. Oni moraju biti u središtu naše pažnje i naša zajednička briga”, rekao je nadbiskup Uzinić.

Darivanje je važno za buduća ulaganja

Ministar Piletić je dodao da je rješavanje pravno-imovinskog stanja zgrade bilo važno za postavljanje pravnog temelja za buduća ulaganja u ovu nekretninu. Ravnateljica Doma je predstavila i planove za uređenje, a rečeno je i kako je jedan od najvažnijih ciljeva ustanove Program osamostaljivanja korisnika i njihove integracije u društvo.

Podsjećamo, nedavno je sagrađena zgrada u Svetom Ivanu Zelini koja će omogućiti život osobama s teškoćama u razvoju u obliku organiziranog stanovanja. Trenutno se opremaju stanovi, a prvi stanari bi trebali stići krajem godine. Više možete pročitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap