Rezultati ankete: Većina umirovljenika ne vjeruje Vladi oko povećanja mirovina, a dobar dio je skeptičan

Josip Mihaljević
24. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Prošloga tjedna pitali smo umirovljenike vjeruju li da će Vlada održati obećanje i povećati mirovine najmanje 10 posto u ovom mandatu. S obzirom na izborne rezultate gdje je većina građana dala povjerenje aktualnoj vlasti, golemi dio umirovljenika uopće ne vjeruje da će doći do takvog rasta mirovina.

Foto: J. Grgurić/Mirovina.hr

Prošloga tjedna smo vas u anketi na portalu pitali vjerujete li Vladi da će održati obećanje i povećati mirovine za najmanje 10 posto do kraja mandata.

U par dana anketi je pristupilo 1.531 naših čitatelja, a rezultati su pomalo začuđujući s obzirom na izborne rezultate. Unatoč dominantnoj pobjedi aktualne vlasti, golema većina umirovljenika ne misli da će doći do rasta.

No, krenimo s onima koji su malo optimističniji.

Da će doći do povećanje od najmanje 10 posto snažno vjeruje 8,43% ispitanika. Nešto više je onih koji se nadaju da će mirovine porasti za obećani iznos, ali su malo oprezniji i pokazuju dozu skepticizma – 15.68%.

Mali postotci kod prva dva odgovora znače da je dobar dio umirovljenika pesimističan oko rasta mirovina u mandatu ove Vlade.

Čak 63.36% umirovljenika čvrsto je uvjereno da Vlada neće ispuniti svoje obećanje, a dodatnih 12.54% sumnja da je takvo povećanje uopće moguće ostvariti.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap