Puno fotografirate mobitelom i nemate više mjesta? Evo kako to riješiti!

Matej Markovinović
10. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Ako puno fotografirate mobitelom, zasigurno vam se barem jednom dogodilo da nemate više mjesta za pohranu. To se, naime, vrlo lako može riješiti brisanjem nepotrebnih fotografija i snimaka, no ako vam je sav sadržaj vrijedan i ne želite ga zauvijek ukloniti, pogledajte u nastavku koje vam se još opcije nude.

Foto: Unsplash

Puna memorija na mobitelu ne mora predstavljati problem, jer se lako i relativno brzo može riješiti uz pomoć računala. Ako želite osloboditi prostor na vašem mobitelu kako biste još bezbrižno mogli snimati prve korake vaših unuka ili cvijeće koje vam je procvjetalo, potrebno je samo prebaciti fotografije i videozapise s vašeg uređaja na računalo.

Za taj će vam proces trebati: stolno ili prijenosno računalo, mobitel, kabal za mobitel i mrvica strpljenja.

Prebacivanje na računalo

Prvo je potrebno spojiti mobitel s računalom pomoću kabla kojeg inače koristite za punjenje. Jedan kraj kabla priključite u mobitel, a drugi priključite u prazan USB utor na računalu. Na mobitelu bi vam se trebao pojaviti skočni prozor na kojem će te pritisnuti ‘Prebacivanje datoteka’.

Foto: mirovina.hr

Kada ste to napravili, potrebno je na računali otvoriti datoteku ‘Moje Računalo’ i kliknuti na naziv vašeg mobitela.

Foto: mirovina.hr

Nakon toga, pojavit će vam se mnoštvo datoteka. Potražite one pod nazivom ‘Fotografije’ (Pictures), ‘Camera’ ili ‘DCIM’. Razlika će biti ovisno o uređaju o kojem je riječ, ali gotovo će uvijek postojati ovakve datoteke.

Foto: mirovina.hr

Klikom na neku od navedenih datoteka, otvorit će se popis vaših fotografija. Njih je, naime, potrebno provjeriti i vidjeti koje biste htjeli prebaciti na vaše računalo. Taj će proces trajati onoliko dugo koliko vi imate fotografija, pa se ipak naoružajte s malo strpljenja. Zacrnite one koje želite (kliknite lijevu tipku miša, dugo ju držite te povucite preko fotografija), kliknite desni klik miša na neku od fotografija, potom ‘Izreži’ (Cut).

Foto: mirovina.hr

Kada ste to učinili, pronađite neko mjesto na računalu gdje želite spremiti vaše fotografije. Za to možete napraviti novu ili odabrati postojeću datoteku, važno je samo da nije jedna od onih koje se nalaze na vašem mobitelu. Kada ste pronašli željeno mjesto, potrebno je kliknuti desni klik miša te ‘Zalijepi’ (Paste). Fotografije će se tada izbrisati s vašeg uređaja, a spremiti na računalo.

Foto: mirovina.hr

Koje su još opcije?

Ako iz nekog razloga ne želite da vam se fotografije nalaze na računalu, uvijek ih možete prebaciti s računala na USB ili eksterni tvrdi disk. Već smo prije objavili vodič kako se to radi, pa preporučujemo da ga provjerite na sljedećoj poveznici.

kako prebaciti nešto na usb
Ne znate kako prebaciti neku datoteku na USB? Mi ćemo vam pokazati

 

 

 

 

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap