Provjerite svoje račune: Grad Zagreb krenuo s isplatom naknade umirovljenicima

Matej Markovinović
14. kolovoza 2023.
Novosti
A- A+

Grad Zagreb krenuo je s isplaćivanjem novčane naknade umirovljenicima za mjesec kolovoz 2023. godine. Isplate su na tekuće račune krenule su već ovog ponedjeljka, dok će oni koji primaju naknadu putem Hrvatske pošte iznose dobiti od četvrtka, 17. kolovoza.

kovanice i novčanice eura

Novac, euro | Foto: mirovina.hr

Grad Zagreb obavijestio je da kreće s isplatom novčane naknade za mjesec kolovoz 2023. godine. Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune novčana naknada isplatit će se već ovog ponedjeljka, 14. kolovoza, dok će se naknada putem Hrvatske pošte isplaćivati od četvrtka, 17. kolovoza.  Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate. Nakon tog roka nema retrogradne isplate.

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba, pravo na novčanu naknadu ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu naknadu umirovljenicima prebivaju na području Grada Zagreba najmanje pet godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 238,90 eura mjesečno.

Umirovljenici koji ispunjavaju kriterije podijeljeni su u četiri skupine:

  • I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 119,45 eura mjesečno.
  • II. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 119,46 eura do 159,27 eura mjesečno.
  • III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 159,28 eura do 199,08 eura mjesečno
  • IV. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 199,09 eura do 238,90 eura mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 66,36 eura naknade mjesečno, umirovljenici II. skupine na 53,09 eura naknade mjesečno, umirovljenici III. skupine na 39,82 eura, a umirovljenici IV. skupine na 26,54 eura naknade mjesečno.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap