Propalo sučeljavanje Plenkovića i Bernardića na HRT-u

Josip Mihaljević
15. lipnja 2020.
Novosti
A- A+

HRT je bio primoran otkazati debatu Andreja Plenkovića i Davora Bernardića koja se trebala održati sutra u 20 sati. Razlog je odustajanje Davora Bernardića od debate u “predizborno” vrijeme, iako ćemo neku vrstu sučeljavanja ipak gledati u srpnju.

Andrej Plenković i Davor Bernardić (Snimak zaslona/Youtube)

HRT je planirao organizirati sučeljavanje između predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i predsjednika SDP-a Davora Bernardića, no danas ujutro su javili da je debata otkazana.

Bernardić odbio

Plenković je prije nekoliko dana pozvao Bernardića na sučeljavanje na HRT-u, no šef oporbe nije pristao na dvoboj. Debata se trebala održati sutra, 16. lipnja u 20 sati. HRT im je pak pozive uputio još 4. lipnja s ciljem da se snage odmjere prije nego što počne službeni dio kampanje.

“Kao što je poznato, izborni stožer Andreja Plenkovića je potvrdio dolazak, a stožer Davora Bernardića je sučeljavanje u pretkampanji odbio. Stoga je HRT, zbog nedolaska jednog kandidata, primoran otkazati emisiju najavljenu za 16. lipnja 2020. godine”, stoji u priopćenju HRT-a.

Podsjećaju da je HRT na zadnjim parlamentarnim izborima 2016. godine, također u predkampanji, organizirao sučeljavanje tadašnjih premijerskih kandidata Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, na koje su se odazvala obojica.

Sučeljavanje 1. srpnja

Naime, već 17. lipnja nastupaju “Izborna pravila”, a HRT za vrijeme njihovog trajanja kao javni servis ne bi smio organizirati sučeljavanje ili izbornu promidžbu samo dvije vodeće stranke. Ali imaju i rezervni plan:

“Stoga će HRT, u skladu sa Izbornim pravilima, u službenoj kampanji održati sučeljavanje 1. srpnja u 20 sati – no tada više nije u mogućnosti sučeliti samo dva kandidata, Bernardića i Plenkovića – već će na sučeljavanje pozvati predstavnike političkih grupacija koje prema anketi HRejtingu prelaze 4 posto”, poručili su iz HRT-a.

Propalo sučeljavanje Plenkovića i Bernardića na HRT-u
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap