Problemi s vozačkom: 74-godišnjeg traktorista lupili s 1.000 kuna kazne i 10 dana zatvora

Josip Mihaljević
14. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Nekoliko dana nakon slučaja ministrice Gabrijele Žalac pojavio se dosta sličan slučaj. Oni naravno, nisu identični, ali pravne posljedice za običnog umirovljenika su drastično drugačije. Vozio je traktor za vrijeme dok mu je vozačka oduzeta, a kod sebe nije imao niti prometnu dozvolu traktora.

traktor umirovljenik

Foto: Pixabay

Ministrica Gabrijela Žalac gotovo je tri godine vozila s isteknutom vozačkom dozvolom. Pri jednoj vožnji naletjela je na 10-godišnju djevojčicu, a zbog svega toga je i ponudila svoj mandat na raspolaganje. Premijer je to glatko odbio, a odlične vijesti za ministricu je i stav policije kako neće podići kaznenu prijavu protiv Žalac.

S druge strane, Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici jučer je presudio 73-godišnjem umirovljeniku u sličnom, ali ne identičnom slučaju. Vozač je 12. ožujka oko 13:45 sati vozio traktor marke IMT, ali mu je vozačka dozvola u trenutku vožnje bila oduzeta. Osim toga, kod sebe nije imao prometnu dozvolu traktora. Također, nije naletio na nedužnog pješaka prilikom vožnje.

Kažnjen je s novčanom kaznom od 1.000 kuna i kaznom zatvora od 10 dana te je predan u zatvor u Bjelovar, piše prigorski.hr.

Problemi s vozačkom: 74-godišnjeg traktorista lupili s 1.000 kuna kazne i 10 dana zatvora
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap