Prijateljstvo Jana (4) i Marije (82): “Draža mu je od djece jer ima zanimljive priče”

Jasmina Grgurić Zanze
7. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Umirovljenica Marija ima 82 godine, a njezin prijatelj Jan samo četiri. Razlika u godinama nije bila prepreka za stvaranje jednog usitinu posebnog i dirljivog prijateljstva. Kada svoju prijateljicu vidi u parku ispred jednog od zagrebačkih domova za starije, dječak koji ide u obližnji vrtić trči joj u čvrst zagrljaj s poljupcem.

Kada je maleni Jan ugledao baku u invalidskim kolicima kako boravi u parku, odmah joj je prišao. Nakon toga, dolazio joj je svaki dan. Bio je to početak jednog divnog prijateljstva koje prikazuje ovaj uistinu dirljivi video “24 sata” na društvenim mrežama.

Unatoč 78 godina razlike, Marija i Jan viđaju se svaki dan na istome mjestu, u parku koji spaja dom za starije osobe i dječji vrtić na Trešnjevci. Ne prođe tako ni jedan da se Jan u 11 sati ne “zaleti” u susret svojoj prijateljici.

“Jako mi znači naše druženje, na mene ima vrlo pozitivan utjecaj” – rekla je baka Marija koja ima troje unučadi i jednog praunuka. Jan ima dvije bake, ali Mariju naprosto obožava.

“Baka Marija mu je draža od druge djece, jer ima zanimljive priče” – kaže Janova majka Martina. Otkrila je i kako je Jan zamolio da je pozovu na ručak, na što su pristali. Privrženost njezina sina i gotovo nepoznate gospođe nimalo joj ne smeta i drago joj je što puno razgovaraju.

“Dok god se mogu spustiti u park i dok god on bude dolazio, družit ćemo se” – zaključuje Marija.

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap