Preminuo velikan hrvatske glazbe: U 61. godini nas je napustio Massimo Savić

Milan Dalmacija
23. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

U 61. godini života preminuo je popularni pjevač i kantautor Massimo Savić. Nakon što se njegov bend Dorian Gray raspao, nastupao je kao solist više od 30 godina. Posljednji koncert mu je bio prije mjesec i pol dana u Areni Zagreb. Iza sebe je ostavio suprugu Eni i kći Mirnu.

Pjevač Massimo Savić | Foto: Screenshot: YouTube/Aquarius Records HR

U 61. godini života preminuo je popularni pjevač i kantautor Massimo Savić. Tužnu vijest su potvrdili uz Aquarius Recordsa, a od njega su se dirljivom objavom na Facebooku oprostile supruga Eni i kći Mirna.

– Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna, stoji u njihovoj objavi.

Rođen je 6. lipnja 1962. godine u Puli. Srednju školu završio je u Zagrebu, gdje je i započeo svoju glazbenu karijeru. Ubrzo s Brankom Terzićem, Vedranom Čupićem i Emilom Krnjićem osniva grupu Dorian Gray, a prvi album “Sjaj u tami” izdaje 1983. godine, a dvije godine kasnije i album “Samo za tvoje oči”.

Nakon raspada benda 1986. godine, Massimo je krenuo u solo karijeru, koja je iznjedrila i neke od njegovih najvećih hitova: “Stranac u noći”, “Benzina”, “Iz jednog pogleda”. Nakon što je u suradnji sa Zrinkom Tutićem izdao četiri albuma, suradnju je nastavio s Aquarius Recordsom.

Tri puta je nastupio na Jugoviziji te tri puta na Dori. Za najbolji muški vokal u različitim skladbama skupio je ukupno devet Porina. Bio je član žirija u talent-showovima X-Factor, Zvijezde pjevaju i The Voice, pojavljivao se u serijama i posuđivao glasove u crtanim filmovima.

Posljednji, ujedno i jedan od najvećih koncerata u svojoj karijeri održao je 5. studenog u Areni Zagreb.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap